mental träning

Allt eller inget

Allt eller inget - en självsabotör som jag träffar på bland både kunder, nära och kära. Som jag har lärt känna genom dem, men inte kände igen i mig själv. Tills ... typ nyss! Ha ha ha - i början av året bestämde jag mig för att blogga varje dag. Jag planerade in tid för bloggandet och jag lade upp olika teman för olika veckodagar.

Snacka snällt, även med dig själv

Snacka snällt, även med dig själv är titeln på mitt kapitel i boken Mer än bara ord - på tal om kommunikation. Boken är för dig som vill bli bättre på kommunikation där vi författare skriver om kommunikation ur olika perspektiv.

volanglöpning - en mänsklig rättighet?

Volanglöpning - äntligen är den perioden här. Igen! Ett statement för kroppspositivism och träningsfeminism och för att njuta lite extra av livet. Volanglöpning är tamejtusan en mänsklig rättighet som bara väntar på att vi ska ta för oss av den! 

Beach 2018

Beach 2018 - håll i hatten! Här kommer tipset på hur du kommer i form för sommar, sol och salta (eller söta) dopp. Du fixar det, det är ju ändå en hel dag kvar till juni ..i. Som du vet tror inte jag heller på quickfixar, däremot på sådant som är enkelt att fixa.

Analysis Paralysis - en smart självsabotör Innehåller annonslänk för Bokus

Analysis Paralysis är nästa självsabotör att bli vän med här på bloggen (länk till övriga längst ner i inlägget).

Dagens intention

Dagens intention är något jag sätter varje morgon, tillsammans med morgonkaffet. Det är ett sätt att göra mig själv medveten om vad som är viktigt och vad jag behöver fokusera på för att vara och göra som jag vill. Med dagens intention underlättar jag för mig själv och ger mig själv ramar att håll mig inom.

"Skaka om världen, var dig själv! Det är ju det du är bäst på" Ja, så skrev jag i morse på Instagram och tänkte att det bara var en hälsosam pepp sådär på morgonkvisten. Hade egentligen inga djupare tankar än så med det hela. Hur svårt kan det vara liksom, att vara sig själv?

En skitstövel

En skitstövel - det har jag varit många gånger. Alldeles särskilt mot mig själv! Ja, säkert mot andra också, men inte på samma nivå som mot mig själv. Korkat, eller hur? Det är ju ändå mig själv jag ska hänga med hela livet. Nåväl, nu är det nya tider och jag är snäll mot mig mig själv. För det allra mesta i alla fall.

Fira dina framgångar - ett säkert sätt att skaffa nya vanor

Fira dina framgångar, det är ett säkert knep när det gäller att skapa ännu mer framgång. Det är ju därför vi firar framgångar här på bloggen på fredagar: för att skapa ännu mer framgång. Och goda vanor. 

Tänk på dig själv på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag idag och det är en dag du får tycker precis vad du vill om. Ett kommersiellt jippo? En amerikansk företeelse som inte passar dig? Eller är det ett ypperligt tillfälle att faktiskt tänka till lite extra på de som betyder mycket för dig? Tänka extra på dig själv? Ja!

Tränar du på rätt beteende?

Heyyyy, det är måndag och mental träning på blogg-agendan. Idag om att vara där du vill vara, eller kanske snarare att sluta träna på att vara missnöjd med att du är där du inte vill vara. Japp, du hörde rätt! Träna på att vara missnöjd. Som om du?!

Motivationen jag känner varje måndag

Måndags-motivation! Alltså, jag gillar verkligen måndagar och har en känsla av att det är tack vare alla möjligheter som jag ser framför mig, när veckan är typ oändlig ... Nystarten. Pirret i magen av att jag har fått chansen. Igen! Att jag har möjlighet att göra något åt det jag vill göra något åt. Igen!

Självkänsla och självledarskap Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Måndag igen och som vanligt ägnar vi oss åt någon form av motivation och mental träning här på bloggen.

Erfarenheter rikare

inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Tycka om sig!

Tyck om dig, resten ordnar sig! Det är mitt allra hetaste lifehack och hälsotips alla kategorier och alltid. Tycker du om dig gör du saker som är snälla mot dig själv utan att tänka efter.

Blue monday, årets gråaste dag

Det är tydligen årets gråaste, eller kanske till och med svartaste, dag idag: blue monday.  Tredje måndagen på året, det är då vi hänger mest läpp på grund av orsaker som att vi redan har misslyckats med våra nyårslöften, julen med mys och ledighet är över och vi har dåligt med pengar.

Power-pose
Avsluta veckan med en power pose! Dels som en kick inför veckan som kommer (första arbetsveckan 2018 kanske?) och dels för att berätta för dig själv att du är så jäkla bra! Och som en extra bonus kan du genom att inta en power pose påverka hur andra ser på dig. YAY! Eller hur?!

Mental träning, effektivt och långsiktigt
Mental träning är ett långsiktigt och effektivt sätt att nå dina mål på. Det är långt ifrån någon quick fix utan kräver en del tålamod, men: att träna mental träning är så värt! Idag tipsar jag om hur du börjar att träna dina tankar så att de hjälper dig istället för tvärtom.

Det är en solklar koppling mellan hälsa/må bra och personlig utveckling tycker jag, därför var det kul att få filosofera om det här i podcasten Över en fika. Här kan du lyssna på podden:

Nya tider för hälsan
Det blåser nya hälsovindar! Har du känt dem? Allt fler av oss som jobbar med hälsa och/eller träning pratar om det. Har du hört oss? 

Träna hårt - vila stenhårt
Tränar du hårt får du bättre effekt av träningen om du vilar stenhårt. Och du, jag pratar inte enbart om fysisk träning. Det gäller dina mentala utmaningar också! Även om du inte tränar lika strukturerat mentalt så använder du och utmanar dig själv mentalt regelbundet. Det är jag säker på. 

Har du någon gång drömt om att leva mer hälsosamt? Att vara en sådan där som tränar, äter bra och är glad, fri och stark? Och sagt tänk om ...

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Allt du säger och tänker till och om dig själv har effekt, olika effekt beroende på vad du säger och tänker. Såklart!

 

Nystartstider för många nu så här när hösten och rutiner börjar ge sig tillkänna. Jag tänker därför dela med mig av ett hälsotips som slår alla andra: TYCK OM DIG!

Just add water och jag är en glad och tacksam en! Idag öppnade jag sista luckan i julikalender, den som det står nummer ett på, genom att besöka ett smultronställe i Göteborg: Kattegatt! Okej, Kattegatt är inte ett enda ställe, det omhuldar ju stans västra delar. Men ändå, havet är mitt smultronställe. Det är till havet jag tar mig för att andas.

Jag börjar nästan, nästan varje dag med att sätta en intention för just den dagen. För att göra mig underlätta mina val och för att skaffa mig en dag jag vill uppleva.  

Jag älskar sommaren! Och hösten. Vintern. Våren. Jag älskar ljuset. Och mörkret. Solen och regnet. Jag gillar att vara ensam. Och att träffa andra människor. Om jag är velig och inte kan bestämma mig? Nej, inte särskilt. Jag är ganska bestämd.

Det låter både busenkelt och självklart att vara sann mot sig själv. Men alltså... är det någon vi ljuger för så är det ofta oss själva. Vi ljuger om att vi inte är tillräckliga, inte orkar, inte kan. Vi ljuger så att vi tror oss själva, för vet du hur lätt det är att tro på de lögnerna? Gôrlätt!

Du har säkert massor med saker du gör varje dag som du inte ens tänker på. Sådana där saker som bara händer och som du gör av gammal vana. Det är precis det som är grejen med gamla vanor: de bara händer och kräver ingen större ansträngning att genomföra.

"Fått ta del av så mycket bra tankar... Hur jag ska komma bort ifrån ett hamsterhjul" och "Jag är så glad att jag har gått denna kursen som passar mig perfekt just för att den varit digital" Min webbkurs liksom...

Balans i livet - är det verkligen något att sträva efter? Nej, i alla fall inte hela tiden. Dels leder ständig balans ingen vart och dels är det pressande att hela, hela tiden ha balansen som mål. Så här tänker jag: 

Det du fokuserar på växer och det är mycket lättare att fokusera på det vi är rädda för och det som gör ont än det vi blir glada, fria och starka av. Det är sen gammalt...

Varje steg räknas. Det kan till och med vara så att de små, korta, enkla stegen räknas mer i det långa loppet - så ta dem. Krångla inte till det med jättekliv eller specialsteg när du vill förbättra något.

Jag skulle vilja träna, men... Jag ser ett mönster! Alla dessa "men" alltså... Vill du bli av med dem, eller visste du inte ens att de fanns? Fortsätt några rader till så ska du få se vad de där men:en gör för att få dig att inte utvecklas! KÄnner du igen dig i något av de här påståendena: