mindset

Allt eller inget

Allt eller inget - en självsabotör som jag träffar på bland både kunder, nära och kära. Som jag har lärt känna genom dem, men inte kände igen i mig själv. Tills ... typ nyss! Ha ha ha - i början av året bestämde jag mig för att blogga varje dag. Jag planerade in tid för bloggandet och jag lade upp olika teman för olika veckodagar.

Så här får du tummen ur!

Så här får du tummen ur! Det kommer jag att prata om tillsammans med två entrepenörskompisar och du är välkommen. Oavsett om det handlar om goda vanor, dra igång ditt företag eller nå mål av något slag så stöter du på hinder. Och drar till med ursäkter som att inte ha tid, glömma, ska bara ...

White Monday - för hälsosam hållbarhet

White Monday - för hälsosam hållbarhet på alla möjliga sätt. Och om inte hälsan är en självskriven del i hållbarhetstänket är det dags att den blir det. För hela grejen med hållbarhetsgrejen visar ju så tydligt att allt hänger ihop. Att varje steg räknas.

Bli din egen bästa coach!

Bli din egen bästa coach! Det här är egentligen ett blogginlägg till mig själv, jag är nämligen min egen sämsta coach. Har reflekterat över det idag och fattar precis varför: jag är människa!

Ta glädjen på allvar

Ta glädjen på allvar, den är nämligen ingen slump som råkar komma till vissa. Lyckan är inte heller något som bara vissa har rätt till. Alla har samma rätt att vara lyckliga! Må bra! Vara tillfreds!

Snacka snällt, även med dig själv

Snacka snällt, även med dig själv är titeln på mitt kapitel i boken Mer än bara ord - på tal om kommunikation. Boken är för dig som vill bli bättre på kommunikation där vi författare skriver om kommunikation ur olika perspektiv.

Fem steg till hälsosamt smart mindset

Fem steg till hälsosamt smart mindset bjuds det på här i bloggen idag. De här stegen tränar upp ditt mod, din tillit till att du kan och din förmåga att använda både tanke och känsla för att skaffa dig de vanor du vill ha och utvecklas som du vill. Det är inte på något sätt de enda stegen en kan ta i sin utveckling.

Snabbguide för att nå dina drömmar

Snabbguide för att nå dina drömmar och inte bara fortsätta drömma om dem bjuder jag på här på bloggen idag. Har du tänkt på att drömma är den enkla biten - att nå sina drömmar är tuffare. Det kräver oftast uthållighet, tro på dig själv och ett jävlaranamma.

Tips på morgonrutin för hållbar hälsa!

Tips på morgonrutin för hållbar hälsa, kan det vara något för dig? Hoppas det! För mig har den här rutinen definitivt gjort stor skillnad i mitt liv och jag är väldigt glad över att jag har kämpat mig till den. Ja, kämpat som i att skaffa mig vanan, det är aldrig speciellt enkelt ...

Powerpose ger dig kraft

inlägget innehåller länk med rabattkod till Coreshopen

Långsiktighet vinner!

Långsiktighet vinner på både kort och lång sikt. När vi lever med de långsiktiga målen framför ögonen vinner vi även på kort sikt ... Så här tänker jag: de långsiktiga visionerna och målen håller oss på banan och påminner oss om det som är viktigt. Alltså viktigt på riktigt!

Lita på dig själv

Lita på dig själv! Inte för att du inte ska lita på andra, utan för att (nästan?) alla beslut om ditt liv är ditt ansvar. Jag har upptäckt att det är både stärkande och utvecklande att lita på mig själv och slippa vänta på att andra ska fatta beslut om hur jag ska och bör leva, vara och bete mig. Samtidigt som det är jättejobbigt!

Som poesi för själen!

inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

Mental nedskräpning? Hell no!

Mental nedskräpning? Inte i mitt huvud i alla fall. Har tränat som sjutton på att inte bära andras skit och låta dem skräpa ner. Så värt all träning, för utan den hade jag kanske aldrig fått känna hur mycket lättare livet är utan att vara nedtyngd av det andra dumpar på mig. Jag har fullt upp med min egen skit!

Söndagsposen

Söndagsposen är tillbaka och det med stjärnglans! Har du tänkt på att du kan använda kroppen för att både lura knoppen och också förstärka en känsla? Alltså: oavsett om du känner dig som en stjärna eller inte kan du alltid posera som om du vore en. För då luras du att tro att du är en och om du tror att du är en, så ...

Så här får du vad du begär

Så här får du vad du begär - ska det verkligen behöva bloggas om? Ja! Om du visste hur många som tror att de vet vad de vill ha och sen ... inte vågar begära det. Och därför inte får det. Och därför tycker att det aldrig går deras väg och att de inte är berättigade till att begära mer av livet än det de redan har.

Kör och gör

Kör och gör! Det är action som gäller om du ska få till de där efterlängtade vanorna eller sluta med dem du inte vill ha. Det hjälper jättemycket att träna, om det är träna du vill göra. Att tänka på och planera din träning är bra, men det kommer inte att ge någon träningseffekt.

Splittraren - en charmig självsabotör

Splittraren är en alldeles för charmig självsabotör för att jag ska kunna låta den vara. Jag gillar att jag tycker att så många olika saker är roliga Och viktiga! Det kittlar i min frihetsnerv av att vilja vara med på allt och jag njuter verkligen av att ha mycket på gång.

Beach 2018

Beach 2018 - håll i hatten! Här kommer tipset på hur du kommer i form för sommar, sol och salta (eller söta) dopp. Du fixar det, det är ju ändå en hel dag kvar till juni ..i. Som du vet tror inte jag heller på quickfixar, däremot på sådant som är enkelt att fixa.

Facebook live varje torsdag kl 20.00

Facebook live tillsammans! Imorgon är det galapremiär på gemensam livesändning med Madeleine Rybeck på Life at Core. Kul tycker jag som äntligen har kommit på hur jag kan förbättra min Facebooksida så att du har ännu mer glädje av den.

Analysis Paralysis - en smart självsabotör Innehåller annonslänk för Bokus

Analysis Paralysis är nästa självsabotör att bli vän med här på bloggen (länk till övriga längst ner i inlägget).

Jag har inte tid

Jag har inte tid ... Jag skulle så gärna vilja träna, gå på bio, slappa, umgås, sova (fyll på med alldeles valfritt alternativ), men jag har inte tiiid. Du kanske inte har tid med allt, men det du prioriterar finns det tid för. Om du prioriterar det alltså. Ibland tror vi att vi gör det och så skiter det sig ändå.

Våga ta plats! Innehåller annonslänk för Bokus

Det här med att bli kompis med sina självsabotörer är lika utvecklande som intressant.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus och Storytel Avmåstefiera mera

Avmåstefiera mera!

Dagens intention

Dagens intention är något jag sätter varje morgon, tillsammans med morgonkaffet. Det är ett sätt att göra mig själv medveten om vad som är viktigt och vad jag behöver fokusera på för att vara och göra som jag vill. Med dagens intention underlättar jag för mig själv och ger mig själv ramar att håll mig inom.

Bruce Springsteen och jag!

Bruce Springsteen och jag. I alla fall jag och Bruce he he. Ja, det är sant! Kärlekssagan som började 1985 har äntligen nått det som kändes som kulmen och crescendo och alla sköna känslor på en och samma gång. Det betyder inte att jag inte vill ha mer, för det var mycket som inte blev sagt när vi sågs.

Motivationen jag känner varje måndag

Måndags-motivation! Alltså, jag gillar verkligen måndagar och har en känsla av att det är tack vare alla möjligheter som jag ser framför mig, när veckan är typ oändlig ... Nystarten. Pirret i magen av att jag har fått chansen. Igen! Att jag har möjlighet att göra något åt det jag vill göra något åt. Igen!

Självkänsla och självledarskap Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Måndag igen och som vanligt ägnar vi oss åt någon form av motivation och mental träning här på bloggen.

En ursäkt jag gärna slipper höra:

(inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus)

Erfarenheter rikare

inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Blue monday, årets gråaste dag

Det är tydligen årets gråaste, eller kanske till och med svartaste, dag idag: blue monday.  Tredje måndagen på året, det är då vi hänger mest läpp på grund av orsaker som att vi redan har misslyckats med våra nyårslöften, julen med mys och ledighet är över och vi har dåligt med pengar.

Ursäkta?!
Kom igen, vi vet det båda två. Alla tre. Allihop! Vi vet att vi har våra ursäkter för att slippa göra de där förändringarna som vi tror att vi vill, de nya vanorna vi planerar att skaffa och de goda vanorna vi sätter som mål. Vi vet om att vi har ursäkter, men vill vi kännas vid dem? 

Mental träning, effektivt och långsiktigt
Mental träning är ett långsiktigt och effektivt sätt att nå dina mål på. Det är långt ifrån någon quick fix utan kräver en del tålamod, men: att träna mental träning är så värt! Idag tipsar jag om hur du börjar att träna dina tankar så att de hjälper dig istället för tvärtom.

Gör något helt annat än det du du brukar! Genom att bryta dina vardagsvanor lugnar du ner dig, extra bra för dig som har gett järnet hela vägen fram till jul, utan paus eller nedvarvning. Men okej, nu är vi där vi är och är du fortfarande uppe i varv finns det hopp för en fridfull jul:

Jag har en ny idol: kid president! Han sammanfattar på tre och en halv minut det jag ägnar hela mitt liv åt: det är dags att göra skillnad, dansa mer och leva livet. Kom igen gänget!