Rörlighet

Grym bröststretch och ryggrotation

Grym bröststretch och ryggrotation i en och samma övning, visst låter det bra? Det är det också! Den här övningen tog jag till mig när jag var som mest aktiv som pilatesinstruktör och den lever kvar. Inte så ofta som jag skulle behöva, men den finns där att ta till.

Samantha Fox rätt in i vardagsmotionens näste. Eller inte, för hon sjöng om att hon vill känna din kropp. Du får sjunga att DU vill känna din kropp. Eller så struntar du i sången och kör dagens rörelse ljudlöst. Allt funkar! Bara du rör dig. Rör på dig. Rör vid dig...

Jag vill egentligen bara springa. Ja, jag kan mycket väl vara stilla också, men när det kommer till träning, då vill jag springa! För att kunna fortsätta springa behöver jag ibland göra sånt jag inte vill... Som att hålla mig rörlig och stark, så att jag inte felbelastar kroppen under alla de miljontals steg jag tar och vill ta.

En riktigt djup knäböj, utförd på rätt sätt med kontroll på bålmuskulatur, upprätt överkropp, hela foten kvar i marken kan göra underverk!