Alla mina roller: är en InoS. Också...

Jag är InoS

För de flesta av er som läser bloggen är jag Hälsa mera-Malin, hon som peppar och tipsar för långsiktig hållbarhet. Som levererar tips, idéer och tankar för hur du kan ändra din mentala inställning. Som påminner om att det viktigaste är att tycka om dig själv och som tjatar om vikten av konditionsträning. Och visst är jag den Malin. Men jag är många andra Malin också. Jag är mamma Malin, vännen Malin, frun, dottern, instruktören, coachen, skribenten, föreläsaren och författaren Malin. Och: 

jagärinos

Influencers of Sweden - InoS
Jag är medlem i branschorganisationen Influencers of Sweden som backar upp och ger mig ryggrad i att fortsätta göra det jag gör, nämligen ge dig och andra bloggläsare och följare i sociala medier det ni vill ha: energi, nya idéer, inspiration och tips på träningsvarianter och vardagsmotion. Trygghet i att följa er egen magkänsla och att våga vila mellan varven. Och visshet om att ni redan vet tillräckligt, att det är action som gäller för att skapa resultat.

Influencers of Sweden hjälper, vägleder och stöttar sådana som mig, vi som kallas influencers. Vi som inspirerar er som följer oss. Som lägger ner tid och energi för att skriva, fotografera, brainstorma, planera, administrera, budgetera, reka och utvärdera inför, under och efter våra inlägg. Det finns stora influencers, som drar in rejält med pengar på sitt arbete genom bland annat annonssamarbeten och sponsrade inlägg, och så finns det sådana som jag. Som är äldre än de flesta i influencerbranschen, som är mindre till antalet följare och läsare och som knappt har tjänat ett öre på mina inlägg. Än... Men det är ointressant just nu. Det som är intressant är allt vi har gemensamt. 

Gemenskapen och standarden i Influencers of Sweden
Det vi har gemensamt, både de stora och de som är som jag, så kallade mikroinfluencers, är att vi i de flesta fall är ensamma och att vi i nätverket hittar kollegor att bolla med, vi lär oss att ta betalt för det gedigna arbete vi lägger ner och vårt gemensamma utvecklingsarbete borgar för god kvalitet på det vi levererar. Och vi älskar det vi gör! Det är med passionen i ryggen jag vill sprida hållbar hälsa!

Representerar du ett företag och vill hitta samarbetspartner i marknadsföringssyfte ska du absolut leta bland InoS medlemmar, som tar influencer-yrket seriöst. Är du läsare/följare på bloggar och i sociala medier ska du veta att väldigt mycket av organisationens arbete går ut på att sätta en standard i branschen, så att den blir ärligare genom att det ska framgå om en länk är sponsrad eller det/de varumärken som nämns i ett inlägg är betalda annonssamarbeten. Du ska också veta att många av de diskussioner som förs handlar om att den absoluta majoriteten aldrig någonsin skulle sälja sig till ett bolag de inte kan gå i god för eller vars produkter de inte tror på. Så ja, ja skulle säga att det handlar om ärlighet.  

Branschen är ny, det behöver sättas en standard så att både köpare, säljare och ni, som läsare och/eller följare vet vad som gäller. 

Jag skriver det här för att
Jag skriver det här för att InoS har fått kritik från flera mediebolag och företag som mäklar influencers om att inte stå på deras sida, utan finns för sin egen vinnings skull. Nä, det håller jag inte med om.Och jo, det håller jag med om. InoS står inte på deras sida. Influencers of Sweden är en ekonomisk förening som utbildar och stöttar oss medlemmar och står alltså på vår sida (om man nu måste välja sida?), med en ekonomi vars eventuella överskott går tillbaka till föreningen och dess medlemmar. Kan det vara rädsla som skapar kritiken? Över det nya, att influencers hittar trygghet och står på sig i förhandlingar? Att influencers medvetande ökar? Och kan den här konflikten vara kaoset som behövs för att vi ska komma till någon slags konsensus om allas vårt värde. För alla behövs ju både mediebolag, företag som vill och behöver marknsadföra sig, mäklare och vi som skriver/plåtar/influerar - influencermarketing är inte på väg att försvinna. Det är fortfarande en bransch i sin linda och vi  vet ju allihop vilka kriser man går igenom längs vägen från lindebarn till hyfsat mogen... 

Jag ser fram emot
Jag ser fram emot att fortsätta påverka, inspirera och influera. Och jag vet att jag gör det bättre med kunniga branschkollegor att diskutera med och lära mig av. De hittar jag i Influencers of Sweden just nu. Det är jag tacksam över! 

Som du ser är jag inte ensam - här är några av mina kollegor som också har tyckt till i frågan: 
http://www.minklockaregard.se/bloggande/jagarinos/... 

http://reaktionista.se/jagarinos/?fref=gc...

http://fitnessfia.com/att-vara-influencer-kraver-stod.../

http://www.fstvs.se/asikter/jag-ar-en-influencer-typ/

https://vegokak.se/.../15/en-attack-fran-jattarna-jagarinos/

http://bakingbabies.se/2017/09/14/jagarinos/

http://resfredag.se/att-vara-influencer/

Paulina Gunnardo http://paulina.gunnardo.se/uppror-mot-influencers-sweden.../

Jonna Jinton http://jonnajinton.se/nagra-tankar-fran-en-influencer.../

Clara Lidström http://underbaraclaras.se/.../jag-ar-en-stolt-influencer.../

https://www.macken.xyz/.../darfor-ar-jag-medlem.../

Therese Wiksten http://www.theresewiksten.se/jagarinos/

Maria Björkman http://mariabjörkman.se/jagarinos/

Maja Hurtigh http://majahurtigh.se/.../influencers-arbetar-tillsammans/

Jennifer Sandström https://jennifersandstrom.se/.../varfor-influencers-of.../ 

Madeleine Stenberg - https://www.saramadeleine.se/jagarinos/

Anna Ström Åhlén - http://www.newyorkmybite.com/.../om-ett-jubileum-for-new...
 

Jag lovar, redan i morgon är jag tillbaka med motionstips igen. Det ju ändå måndag! Det ser jag också fram emot.

Fortsatt skön söndag,
vi ses!

//Malin

PS. Kom ihåg att du får blogginläggen som ett brev på posten om du följer mig på Bloglovin´

PPS. Tycker och tänker du något om inlägget är du varmt välkommen att dela med dig i kommentarerna nedan!

Kommentarer

Kul att läsa att du är en också. jag är en helt nybliven och har inte hunnit sätta mig in i alla möjligheter ännu så har du mer tips om var jag ska börja så föreslå gärna något!

Tack!

Börja med att hänga i fb-gruppen (om du är pro-medlem) - mycket energi där och mängder med kunskap och generositet!

Då ses vi ju ännu mer!
//Malin

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.