Augusti - hälsan själv

Malin Lundskog, hälsa i augusti

Det är något skönt, avslappnat och kanske till och med lättjefullt på ett högst hälsosamt sätt över augusti. Som om augusti är den kloka i gänget av sommarmånaderna. Augusti har förstått hela grejen med hälsa. Alltså hälsa på riktigt! Hälsa utan press och prestation. Hälsa där vila är lika viktigt som aktivitet. Hälsa där vikten av att acceptera sig själv som man är betyder mer än hur man ser ut. 

Juni är oftast rejält stressad med allt som ska hinnas med i form av skolavslutningar, bikinikroppar, projektavslut på jobbet och planering av semesteraktiviteter in i minsta delikata detalj. Juli är månaden som kräver sol, värme och lyckliga människor som trivs i varandras sällskap eller har vett att visa upp en fasad av att de trivs och att de inte är stressade över att gräsmattan inte är grön och grann eller att magen inte är slimmad som en tvättbräda. 

Så kommer augusti som en stor, trygg och lugnande kram. Som säger att det är okej att ta det lugnt och som lovar att värma på med mer sol, erbjuda lite varmare vatten att bada i och sprakande färger att njuta av i naturen. Som ger oss mörkare kvällar så att vi kan mysa under en filt och landa i soffan utan tankar på att det inte är okej på grund av att det är sommar. Och som trots mörkare kvällar är så övertygad om en ljusnande framtid och därför bjuder på energi i form av frukt, bär och svamp. Som ser till att vi inte behöver ägna ogräs och gräsmattor onödigt dåligt samvete utan är i vår fulla rätt att slappna av och som samtidigt bjuder på svalkande vindar för att vi ska få energi att göra och röra oss. 

Augusti liksom - den kloka och erfarna månaden. En månad jag gärna springer långrundor i. Kortrundor. Badar. Promenerar. Fortsätter att njuta utomhus utan att känna press på att jag måste. Fortsätter att flytta ut mitt kontor och min skrivarlya (har jag berättat att jag kommer ut med en bok på temat hälsa i november???) på altanen En månad då naturen verkligen visar oss vägen genom att låta tiden ha sin gång, för att vi ska njuta av det som finns att njuta av. Uppmärksamma det och inte stressa sönder oss för att uppnå något vi kanske inte ens vet vad det är. 

Naturen vinner alla månader om året om du frågar mig, men kan det vara så att augusti skimrar lite extra just för att vi ska uppmärksamma kraften som finns i naturen? Lugnet som finns där? Energin? Och acceptansen av att vi är alldeles perfekta, precis som vi är? Och DET är hälsa om något - att acceptera. Att tycka om sig. Att tycka om läget. 

Vad är bäst med augusti tycker du? Dela gärna i kommentarerna nedan!

Jag kommer att bjuda på mer hälsosam augustinatur - för det börjar väl bli dags för träningspassen jag har lovat dig? Kommer snart! Ut och njut sålänge! 

Kolla gärna in mitt smultronställe i Just add water - sista luckan i julikalender

Under stressen i juni skrev jag också om det hälsosamma med att tycka om sig själv för att må bra: Fit for beach 2017 Innehållet i det blogginlägget håller än såklart. 

Ja, så vet du väl att du kan följa mig på Bloglovin´ - så får du uppdateringarna från bloggen direkt. 

Mer natur här framöver

Och du, om du vill vara lite mer som augusti, long och trygg men fylld av färgsprakande energi är du välkommen att hänga på min webbkurs Glad Fri Stark eller livekursen på Masegården

Vänder blicken mot augusti, vi ses snart!
Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.