Bästa tipset för att vara här och nu!

bästa tipset för att vara här och nu, Brorsan, Hälsa, blogg, Hälsa mera

Bästa tipset för att vara här och nu!

Bästa tipset för att vara här och nu: skaffa valp! Valpen ger dig inget annat val än att vara precis mitt i här och i den innersta kärnan av nu. I alla fall inte om du vill ha hälsan i behåll ... Det är precis samma sak med små bäbisar ju, men när jag hade bäbisar var jag inte alls lika bra på att gilla läget och vara här och nu. Hoppas att mina söner (nu 20 och 22 år gamla) förlåter mig för det.Och att jag lär mig det vår nye familjemedlem visar mig med sådan fulländad expertis, trots att han bara är nio veckor gammal: här och nu är det enda som räknas! Vakna när du är pigg, sov när du är trött och däremellan: lev livet, det är nu det pågår ju. Fast det där sista är ju ett citat taget ur min bok GLAD FRi STARK, så det kan jag redan. He he he ...

bästa tipset för att vara här och nu, Brorsan, hälsa, springer spaniel
Brorsans första äventyr utanför trädgården. Fokuserad på det som händer. Här och nu. 

Och sen kom Brorsan

Du vet det där som jag brukar säga att alla borde ha hund? För har du hund får du motion vare sig du vill eller inte. Tja ... jag reviderar det tipset till att skaffa hund. Inte valp. Brorsan (ja hunden heter så) kom i i våra liv för en och en halv vecka sedan och jag har nog aldrig rört mig så lite som under den här perioden! Det är ju inte så att en liten hundbäbis kan haka på en löptur ute i skogen eller en långpromenad längs havet. Han har fullt upp med att lära känna oss (och vi honom), med att förstå var toaletten finns, att en kotte som ramlar ner på ett plåttak inte är något att oroa sig för, att matte inte är jätteförtjust i sylvassa tänder mellan tårna, att ingen skriker för att skrämmas utan för att det händer något spektakulärt i fotbolls-VM som pågår just nu och vad som är okej att använda som kampleksak och inte (typ inte krukväxter, kjolar, nya skor, böcker, stolsdynor ...)

Det är tur att jag har den goda vanan att röra på mig varje dag. Att jag verkligen vill använda kroppen. Jag kan ju passa på att använda den vanan till att äntligen få till rörlighetspassen som jag så väl behöver (tack för den lektionen Brorsan!) och att få till korta, intensiva hemmaträningspass som jag ju tipsar alla andra om (tack för att du lär mig att ännu mer leva som jag lär Brorsan!)

Dessutom: jag blir ju tvingad till att jobba mer fokuserat och inte öda tid på onödigt skrollande i sociala medier när Brorsan sover (tack för den lektionen Brorsan!) och superinspirerad till och tillräckligt trött för att verkligen ta tuppluren jag vill ta varje dag (tack för att du väcker mig i svinottan och dessutom visar hur fantastiskt gôtt det är att relaxa Brorsan!)

Här och nu. Och sen ...

Bästa tipset för att vara här och nu - skaffa valp! Lyssna på valpen och lär dig. Jag gör verkligen vad jag kan i sann good enough-anda. Känns bra! Brorsan har så mycket att lära ut och jag är nog mer här och nu än jag någonsin har varit? Samtidigt som jag har ett förväntansfullt pirr i magen. För sen kommer ju! Och då är vi redo för spring i skogen, bad i havet och sällskap på promenader, Brorsan och jag!

bästa tipset för att vara här och nu, springer spaniel, hälsa
Mycket tillsammans ... Brorsan och jag äter ägg tillsammans till exempel!

Varför Brorsan?

Ja, alltså ...mina namnförslag var Bruce och Springsteen. De blev nedröstade av både man och barn. Och kanske mig själv också. När lillebrorsan i huset kläckte Brorsan kändes det som ett väldigt bra nästan-Bruce-förslag. På den vägen är det. Att kennelnamnet är Ljungstorps Finally Born to Run gör verkligen ingenting. Bruce är med. Och springet! Och hela härligheten livet med vår lille springer spaniel-kille. Som visar mig bästa tipset för att vara här och nu. Här och nu!

Här kan du läsa mer om motionstipset att skaffa hund

 

Ses snart igen såklart!

Heja dig så länge,

Malin

Kommentarer

Permalink

Sonen som fyller 14 i oktober vill inget hellre än att skaffa hund ;). Jag funderar på det, är mest det där med att man jobbar jag oroar mig för. Nu är visserligen sonens skola nära så han skulle kunna gå hem på rasterna, och jag jobbar deltid och slutar således tidigt samt är ledig på fredagar. Men visst man funderar ju på det praktiska :)

Förstår att du funderar - det är ju et helt annat liv ... Och en 14-åring är snart 18 och kanske hinner ångra sig flera ggr om (vi hade hund när våra killar var tonåringar. Intresset för promenader och annat ansvar krympte drastiskt när de började gymnasiet ...

Hur som: lycka till om det blir valp :-)

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.