Djurisk träning

Varför bryta en god vana undrade jag och bestämde mig för att fortsätta låta mina tips vara just det: tips. Och inspiration till vad du kan göra. Inte vad du ska. Sagt och gjort och gäller även för dagens djuriska äventyr. Det här är del 23 i serien som jag kallar septemberutmaningen för motion var dag, vardag som helgdag aka #liteofta. 

Träning eller motion - ditt val
Dagen tips för fysisk aktivitet, vardagsmotion, motion, träning är djurisk. Som vanligt kan du göra träning av det, men du kan också använda övningarna som motion, för att få en genomkörare av kroppen. Hur du skiljer de olika nivåerna träning - motion åt beror på hur tufft, hur länge och hur många omgångar av de här övningarna du gör, därför väljer jag att inte beskriva något om det. Allt beror ju dessutom på ditt utgångsläge, hur tränad är du just nu? Vill du ha konkreta tips anpassade för just dig är du självklart välkommen att kontakta mig! 

Oavsett om du väljer att använda de djuriska övningarna som träning eller motion, se till att du värmer upp innan du kör igång! Och varva ner efteråt. Håll till godo med den här djurparken och med dig själv - lyxigt värre!

Mer om de olika övningarna:

 • björngång med rotation: styrka för axlar, armar. Stabilitet i bålen och skulderparti. Rörlighet längs ryggraden. 
 • björngång version två: bålstyrka de lux, håll knän ganska lågt och håll höfterna stabila, så ska du se ... 
 • krabbgång: styrka hela baksidan och en upp-öppnare för både framsida axlar och bröst samt höftböjare. Känn skillnaden när du går fram- respektive baklänges.
 • ankgång, version 1: benstyrka och bålstabilitet, ju rakare rygg desto mer bålstyrka.
 • ankgång version 2: galet mycket mer benstyrka när du håller fötterna rakt under dig. Vilken variant du kör - det väljer du efter ditt utgångsläge
 • alligatorkräl: låt fötterna släpa i marken, håll koll på styrkan i magen och låt axlarna stanna kvar ganska långt nedanför dina öron. Styrka axlar, armar, stabilitet bål och skuldror. OBS! lättare att leka alligator på ett parkettgolv i strumplästen.
 • grodhopp: för att det är kul att hoppa loss. Och för att det innebär benstyrka och spänst plus att balansträningen får sitt. Sträva efter att ha sådan koll på balansen att du kan hoppa iväg direkt efter landning. Jag valde ganska låga hopp här, dels för att få plats i bild (he he) och dels för att fokusera på just balansen. Hoppa högre om det inte finns något som hindrar dig från det!
 • masken: mer bålstabilitet, så sträva efter parallella höfter hela tiden, massa rörlighet för baksidan av benen och styrka och stabilitet för axelpartiet. 

Skaffa dig en finfin dag och om du testar alla de här eller någon av dem: berätta gärna hur det går! 

Ses imorgon med mer motion, kanske innan dess med mer av något annat. Hur som helst, tills dess:

Heja dig!
//Malin

PS. Om du vill veta - så här gjorde jag med djuren idag: uppvärmningsgång/-jogg, sedan körde jag igenom de olika övningar i den ordningen jag har änget här enligt följande: 30 sekunder övning, 10 sekunder återhämtning/tid för ny startposition i tre varv. Mer träning än motion, men som sagt: fritt val! Och sedan jogg/gick jag hem igen. Wow för en sådan här septemberdag! 

askimsbadet
kom ihåg att lyssna på tystnaden ...

 

Kommentarer

Tack för att du talar om det! Ja, övningarna gör nytta, särskilt om man gör dem med glädje ;-)
//Malin

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

 • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Rader och stycken bryts automatiskt.
 • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.