Få det gjort!

Jag vet. Jag ska. Jag borde. Men jag känner inte för det... Känner du igen dig? Eller någon annan? Varsågod, hett tips på hur du får något gjort kommer här:

KÖR och GÖR!

Inte sedan, inte kanske om inspirationen eventuellt kommer, utan nu. Bara gör´t, som är ett trendigt sätt att uttrycka det på, Just do it, som Nike var tidiga med att säga. Eller: ta tjuren vi hornen (den sägningen kanske var först av alla?). Välj det som passar dig bäst, jag gillar kör och gör! Tänk inte efter, fundera inte mer, gör slag i saken och börja nu även om steget är så litet och kort att du knappt märker att du tar det. Så länge du tar det i rätt riktning är det ju... väldigt mycket mer rätt än fel! 

När jag skriver något här på bloggen handlar det om hälsa. Alltid. Så även idag. 

Det spelar ingen roll om det du inte känner för är direkt hälsorelaterat (som att du inte känner för att äta bra, träna, sova ordentligt osv) eller relaterat till något annat i livet. Det rör ändå din hälsa. För om du går där och har något hängande över dig som du borde ta tag i, men inte gör för att det är skrämmande, jobbigt, nervöst eller utlämnande så påverkar oron din hälsa. Oron över att inte veta. Oron av tron att det är värre än det i själva verket är. Oron över att du ska misslyckas. Vad du än oroar dig för gör det dig... just det: orolig och triggar igång stressreaktionen i dig (som du inte får något utlopp för, eller kan släppa eftersom du inte vet om du kan släppa den), stör sömnen, gör hela dig fokuserar på oron så att den får växa ännu mer och gör dig ännu oroligare och ännu mindre sugen på att göra något åt det. 

För att få det ur världen, om så bara för att slippa oroa dig: KÖR och GÖR! Inte sen. Inte kanske. Utan nu. Du har inte många sekunder på dig från det att du tänker tanken om att du borde... till att du bör göra. När ögonblicket är över är det över och i i värsta fall ökar oron. Och du känner ännu mindre för att göra. 

Kör och gör kan vara startskottet för att hitta motivationen. När du upptäcker att det gick. Utan krångel. 

Kör och gör! Tänk inte. Fundera inte mer. Bara gör´t! Just do it! Ta tjuren vid hornen. Nu till exempel. Det är sällan lika skrämmande under och efter görandet, som innan. Lovar!

Dela gärna dina tankar kring det här i en kommentar nedan. Har du tänkt på hur du själv gör, kör eller... väntar på bättre tider? 

HEJA HEJA DIG!

Ses snart,

Malin

PS. Mer om att agera:

Finessen med kortsiktighet 

allt går, det är bara olika svårt

PPS. jag skriver på en bok just nu, som liksom inte vill lossna. För att få hjälp skickade jag texten till ett gäng textläsare, fast jag inte var ett enda dugg nöjd med den. Sedan dess har jag inte vågat öppna mailen... Livrädd för vad de ska säga. Ja, sen skulle jag blogga om det här och av förekommen anledning öppnade jag de där mailen. Sååå skönt! Det var ingen som tyckte illa om mig, ingen bok som inte kommer att bli utgiven - där var en drös mail fullproppade med galet användbar feedback. Verkligen galet användbar! Så många dagar, med så mycket onödig oro. Kör och gör - just sayin´

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.