Följa John - spännande motion

alla hoppar nu

Att röra sig är bra. Att röra sig varierat är jättebra. Jag satsar på det sistnämnda idag och tipsar om rena barnleken, nämligen följa John som dagens motion (du hänger väl med i septemberutmaningen #liteofta?. Kolla inläggen från den här månaden på bloggen - välkommen in i leken!)

Så här leker du
Så här enkelt kan du göra det för dig: bjud upp dem du har omkring dig till lek. Har du yngre barn blir det kanske världens motionspark med klättring och hopp och massor med spring i benen, men varför inte köra med dina kollegor? Hitta på varsin "grej" att göra, som innebär att ni rör på kroppen. Sträck på er, gå på tå, huka er, kom ner på huk, kryp, sätt er i jägarvila, kör en arbetsplatsplanka och så vidare. Det kan bli hur kul som helst! 

Du minns leken
Leken då vi följde efter varandra och gjorde precis som den som var John gjorde. Jag kommer också ihåg hur otroligt irriterande det var när min lillebror härmade mig vid matbordet, just för att retas. Svarade med att räcka ut tungan när jag räckte ut min mot honom, sa "lägg av då" i exakt samma tonfall som jag nyss hade sagt "lägg av då" i till honom. 

Men nu är det inte irritation vi ska åstadkomma utan goda vana och mer energi tack vare motion, så dagens härmning är positiv. Och lite läskig kom jag på när jag skulle ut och härma folk på stan tidigare idag. Typiskt läge då jag önskar att jag hade med mig någon att skratta med, det blir liksom inte samma sak själv... 

hoppa groda_följa john

Det fina med att härma
Det finns något fint med att härma och det är att vi speglar varandra och bekräftar varandra när vi gör det. Inte när vi gör som min lillebror och jag gjorde i exemplet ovan förstås, men generellt. Idag tänker jag inte så mycket på den mentala speglingen och det positiva med att bli sedd utan hur finurligt vi kan variera vår motion och våra rörelser bara genom att röra oss som andra människor. Det är inte ett dugg lätt att ta steg is amma takt och längd som någon annan, eller att sätta sig ner på samma sätt eller lyfta kaffekoppen identiskt med någon annan. Det kräver finlir med motoriken och en hel del fokus. Och vips! Har vi återigen kopplat ihop kroppens rörelse med knoppens avkoppling från allt annat än det den fokuserar på. Herrenaddå vad bra det är med motion var dag, vardag som helgdag. 

Håller du med? 

Ses imorgon igen,

tills dess: HEJA DIG!
//Malin

foto: Ola Dyrhill, tagna på The Runner´s Convention 2016

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.