Fem steg till hälsosamt smart mindset

fem steg till hälsosamt smart mindset, Malin Lundskog

Fem steg till hälsosamt smart mindset

Fem steg till hälsosamt smart mindset bjuds det på här i bloggen idag. De här stegen tränar upp ditt mod, din tillit till att du kan och din förmåga att använda både tanke och känsla för att skaffa dig de vanor du vill ha och utvecklas som du vill. Det är inte på något sätt de enda stegen en kan ta i sin utveckling. De är helt enkelt fem steg som hjälper en på traven. Inte fy skam det heller väl? Med dessa fem steg till ett hälsosamt smart mindset hjälper du dig att få det mindset du vill ha. Är du med?! 

  • Testa nya grejer!

Ge dig på nya aktiviter, skaffa nya erfarenheter och var öppen för ny information. När du utsätter dig för sådant som är nytt för dig skapar du nya kopplingar i hjärnan som vill underlätta inlärning av nytt. När (inte om väl?) du testar nytt: välj att göra det i små steg. Då hinner du med dig själv bättre, det nya blir inte övermäktigt och hux flux har du en ny vana. Nej, kanske inte hux flux, men du vet det där med nyheter, nya vanor och det lilla stegets kraft - det har vi ju pratat om förut. Val du läsa mer om det, hittar du info här: Nudging och små steg

  • Utmana dig själv!

Jomenvisst, ska du utvecklas behöver du ju utmana dig själv. Vill du öka din kondition kan du inte springa samma runda på samma tid år ut och år in, vill du bli starkare mentalt behöver du utmana dig mentalt (våga lyckas missa!). De små stegen funkar här också, men våga ta dem. Du vet, kliv utanför den där jättebekväma boxen och gör sådant du inte har gjort förut för att få resultat du inte har fått förut. Utmana dig själv när det börjar bli bekvämt, så vänjer du dig vid att "tvingas" tänka och göra nytt. Ju mer van du blir vid det, desto modigare blir du och med mer mod i bagaget tar du dig an utmaningar du inte trodde var möjliga för dig och hux flux är ditt mindset stärkt. Nej, kanske inte hux flux ...

  • Använd både kropp och knopp

Det är ganska enkelt för de flesta av oss att tänka på vad vi vill åstadkomma eller hur vi vill vara. För många är det däremot ganska klurigt att koppla in känslor och fysik i de tankarna, men genom att träna på att känna in var och hur det känns i kroppen när du tänker på vad du vill göra eller vem du vill vara förstärker du bilden av dig själv i den önskade situationen. Genom att förankra och befästa dina tanke fysiskt (eller tvärtom såklart, för dig som får en fysisk erfarenhet av något!) ökar du dina chanser att utvecklas. Och hux flux ... nej, skoja bara. Det är väldigt få förändringar som sker hux flux.

  • Gör det svårt för dig

Ha ha ha, är det inte lustigt att jag, som skriver om nudging och att underlätta för sig själv skriver att du ska göra det svårt för dig? Kanske inte. För det svåra jag tänker på är att använda huvudet och inte förlita dig på google och gps:er. Memorera vägbeskrivningar. Tänk så att det rankar på något du funderar på innan du googlar det. Det här handlar ju om att utmana dig mentalt. Det här är min akilleshäl, jag är den första att googla bland mina vänner. Jag är också en mästare på att säga att jag, sedan min utmattning, behöver skriva upp allt annars minns jag ingenting. Snacka om att inte utmana mig själv! Nu gör vi det svårt för oss, så kanske hux flux? Nä, inte här heller. Små steg. Tålamod. Uthållighet. 

  • Nätverka

Träffa nya människor i nya sammanhang. Öppna upp för andras idéer och input. Behöver nog inte skriva så mycket mer om den här punkten va? För här snackar vi hux flux! Nya tankar, nya insikter, ny lösningar på problem! Att umgås med andra är makalöst för motivation, uppfinningsrikedom och pepp i rätt riktning. Om umgänget leder åt motsatt håll? Lägg ner det!

fem steg till hälsosamt smart mindset, Malin Lundskog, tillit
Med en vana att få till ett hälsosamt gynnsamt mindset ...

MIna fem steg till hälsosamt smart mindset är precis som allt annat som har med goda vanor och hälsa att göra: det är en långsiktig process. Jag vet, skitjobbigt! Helst vill vi ju ha det överstökat för att sedan gå vidare till nästa ... men: jag tycker att livet är så himla mycket roligare med utmaningar, med att införliva fysiken i det mentala och tvärtom och att nätverka. Det är den där punkten med att göra det svårt för mig som jag ha svårt för (he he ...). Jag är lika bra som ungefär vem som helst på att malla in mig i ramar som att "jag är en sådan som ..." och det har jag onekligen gjort på den här punkten. Ändring? Ja, jag känner det. Och tänker det! 

Fem steg till hälsosamt smart mindset. Bara sådär. Ditt mindset hjälper dig att skaffa och behålla goda vanor, får dig att inse din kraft och att utvecklas. Är det något av stegen ovan som du vill ta dig an extra mycket? Något du behöver ta dig an extra mycket för att hjälpa dina goda vanor på traven? Är du som jag så väljer du att fortsätta med de steg du redan är en mästare på och då blir det inte mycket till utmaning. 

Vad du än väljer: HEJA DIG!

Ses snart igen
//Main

Kommentarer

Gillar dina steg - och den som jag själv nog inte formulerat på samma sätt som du är Gör det svårt för dig. Fast jag gillar den verkligen! Och jag tror jag gör det svårt för mig, inte minst genom att jag älskar, fullkomligt älskar, tankespjärn, som gör att jag helt plötsligt står inför en situation där en ny dörr öppnat sig. Som t ex på sistone då jag läste Johann Haris bok Att tysta skriket om narkotika. Snacka om att vända upp och ner på allt jag trott mig veta. Och då blir det svårt. För vad tycker jag egentligen - och varför - och vad får det för konsekvenser - och... och och! Älskar när sånt händer! (Skrev om det på bloggen härförleden!)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.