Fira livet i allmänhet. Eller synnerhet?

fira livet i allmänhet, Brorsan, blogg, Malin Lundskog

Fira livet i allmänhet. Eller synnerhet?

Fira livet i allmänhet. Eller synnerhet? Funderar över det, nu när det ändå är fredag och fredagar är exceptionellt bra dagar att fira på. Precis som alla andra dagar, he he. Firande är i alla fall i fokus här på bloggen på fredagar och jag har så mycket att fira att jag blir galen. Bra galen! Vad tycker du, är det okej att fira livet sådär bara eller behöver en ha något specifikt att fira för att firandet ska vara berättigat?

Idag vill jag fira att mitt liv är ett drömliv. I det stora hela alltså. Jag kan hitta massa fel och brister om jag anstränger mig, men det verkar väl onödigt? Sommar, sol, skitkul jobb (goda vanor och hållbar hälsa liksom - hur kan det inte vara skitkul?) och en übersöt hundvalp. Vänner som jag bryr mig om, havet, löpningen. Att jag har så lätt för att skratta. Och gråta. Mina barn. Och hela jävla härligheten! Typ det vill jag fira. Inte bara det , utan att jag faktiskt också uppmärksammar det. Är tacksam. 

Räcker inte med en high five för att fira det här, eller vad säger du? Bubbel säger jag! 

fira livet i allmänhet, hav, Malin Lundskog, hälsa
värt fira, eller vad säger du?

Nu räknade jag ju upp massa saker som jag vill fira i synnerhet, när det ändå är en känsla av livet i allmänhet jag vill fira. Jag var nog rädd att du skulle tycka att det var lite väl överkäckt att vilja fira livet i allmänhet. Bara sådär? 

Du som har hängt med här ett tag, eller kanske läst min bok GLAD FRi STARK, vet ju att det här med att fira sina framgångar är något som jag tycker är hur bra som helst för att stärka och befästa vanor, öka motivationen och må bra. Grejen är ju den att själva firandet gör att vi mår bra, så det är värdefullt att fira, oavsett om det handlar om att fira livet i allmänhet eller synnerhet.

När jag ber dem jag jobbar med att hitta anledningar att fira är det väldigt många som säger stopp direkt. De har inget att fira. När de väl kommer på att de har något att fira säger de stopp igen. För de vet inte hur de ska fira ... Det finns ungefär driljoner sätt att fira på. Bubbel ibland en high five ibland ... och en driljon minus två sätt till att välja mellan. Hur firar du? Och vad firar du idag?

Kul om du vill tipsa!

Länkar till några av mina tidigare inlägg om att fira:

Fira framgångar - därför är det viktigt

Varma relationer och kalla bad

Ses snart igen!
HEJA DIG SÅLÄNGE

//Malin

Kommentarer

Permalink

Vilken glädjefylld bild!
Jag tror på att fira livet bara sådär - kanske för att jag allt som oftast är glad och gärna vill se det mesta positivt. Det behöver ju heller inte utesluta att något blir extra firat ibland! Och hur kan se olika ut, beroende på vad det handlar om, så länge det får uppmärksamhet.

Just idag firar jag att min man går på semester. Att få spendera några lediga veckor tillsammans ska bli så skönt. Det blir nog en extra god middag tillsammans av den anledningen.

Permalink

Det här med att man alltid måste ha något specefikt att skylla firandet på. Är det helt enkelt inte bara att fira livet i sig och helt strunta i andras åsikter? Jag firar förvisso milstolpar som kan anses oansenliga för vissa.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.