Firar generositet och tacksamhet idag

firar generositet och tacksamhet, fira framgångar, hälsa, hållbar hälsa

Firar generositet och tacksamhet idag

Firar generositet och tacksamhet idag. Och jag hoppas att du har haft/har/kommer att få mängder med anledningar att fira fina saker, händelser och personer i ditt liv. Det här med att fira är så värt! Det handlar om att uppmärksamma guldkorn i livet. Fokusera på det som är bra. Ge cred till allt fint som finns omkring en. Det är en llifehack på hög nivå och mitt hetaste tips till dig idag är: fira!

Att fira och fokusera på sådant en gillar är en träning som vilken annan träning som helst: ju oftare du fokuserar på det som är värt att fira, desto lättare blir det för dig att se det. Jag har övat massor på det här! Jättejobbigt att erkänna, både för mig själv och dig, att jag en gång (i mitt förra liv, det där innan utmattningsdepressionen) hade på mig offerkoftan ganska exakt 24 timmar om dygnet. Det var bara synd om mig och jag hade minsann inget att vara glad över. Livet var ju en strid ... Okej, jag kanske överdriver lite nu (hoppas det!) - men jag tror att du fattar grejen. 

firar generositet och tacksamhet, fira framgångar, hälsa, blogg, Malin Lundskog
ett enormt guldkorn: havet! Eller ... heter det guldtacka då?

Jag är grym på att hitta guldkornen

Genom att leta upp sådant som är bra i mitt liv och verkligen uppmärksamma det har jag blivit grymt duktig på det. Om det gör någon skillnad i livet? Apselut! Det gör det lättare att möta motgångar, för mitt fokus är alltid (okej, nästan alltid. Jag är också människa he he) att leta reda på guldkornen. Jag tar emot det jobbiga och tänker att det också har något att lära mig. När jag hittar vad blir ju det är alldeles väldigt glittrande guldkorn.

Just det där att vända sådant som till en början bara känns jobbigt till guldkorn ger mig mod att våga ta mig an utmaningar. Alltid lär jag mig något? Och tänk om det där något är det jag ska fira när fredagen kommer? Visst blir det lättare med det synsättet?

Veckans firande

Idag alltså: firar generositet och tacksamhet. Dels min omgivnings generositet och dels min förmåga att vara tacksam över den. Jag firar att jag har haft så fantastiska möten med mina affärskompisar, Viktoria Davidsson (behöver du en fotograf? Kolla in Vickan!) och Helena Ström (tips till dig som är chef! Wow för hennes syn på ledare och kommunikation i en organisation) som varje vecka peppar mig att våga utveckla min verksamhet. Generöst och värt att fira, eller hur? Dessutom är min egen tacksamhet värd att fira. Tacksamhet är en hälsosam känsla som ger livet mervärde och att känna genuin tacksamhet är verkligen värt att fira. Och är en känsla går att träna upp!

Alltså: jag har fler anledningar att fira, men det kanske verkar rörigt om jag tar upp alla turer med båten, goset med hunden, nakendoppen, löprundorna och feed backen från mina kunder och kvinnorna som kom när jag bjöd in till försnack inför tjejgänget 2.0 (kolla in om du är sugen på att skaffa goda vanor, hitta glädjen och styrkan och vill ha struktur och pepp)  De grejerna firar jag varje dag! Men just idag så går jag såhär: firar generositet och tacksamhet. Om du tittar tillbaka på veckan som har gått: vad firar du då?

Vi ses ju snart igen, firar ännu mer och är så glada, fria och starka vi kan. Just idag.
Vill du läsa fler firanden och mer om varför det är finurligt och hälsosamt att fira - sök på fira och fira framgångar här på bloggen.

HEJA DIG!
//Malin

 

Kommentarer

Permalink

Riktigt tänkvärt! Definitivt något jag måste träna på. Sitter rätt ofta med den där offerkoftan på mig. Trots att jag har väldigt prövande omständigheter just nu så känns just det där med offerkoftan inget vidare. Inte så jag vill leva och vara, oavsett om saker känns jobbigt eller inte. :)

Permalink

Jamen fira är jag grym på! Ser alltid en anledning att fira och vi gör det på väldigt varierande sätt. Ibland är det nåt gott att äta/dricka, men det kan också vara en bio på tu land hand eller skönt häng med vänner.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.