Fri att välja vardagsmotion

skaffa hund...

Det står dig helt fritt att välja vardagsmotion. Och att inte välja det. Precis som det står dig fritt att inspireras av mina tips under #liteofta-månaden. Eller inte. Dagens tips? Fritt val från alla de tips jag hittills har bloggat om under september, månaden då motion var dag står i fokus. 

Nej, det är inte för att jag inte har fler vardagsmotionerande idéer som jag inte ger dig något nytt tips idag, utan det är för att du faktiskt ska få chansen att välja det du gillar bäst. Det spelar ingen roll hur många käcka tips och glada tillrop jag kommer med om du inte GÖR nämligen... Sorry! Jag hade också tyckt att det var gôrkul om hejaropen räckte. Men idag tackar vi våra lyckliga fredagsstjärnor och gör det som är kul. Och bra för oss. Hur bra är inte det? 

Tipslistan
Listan på alla liteofta-exempel kommer här: 

Diagonala
Fotarbete
Passa på
Stå upp
Nya vägar

Motion för att
Senväg blir genväg
Energi och lugn
Tåhävningar
Ta trappan
Låt stolen stå
Skaffa hund
Gå ett ärende
Lite och ofta

Idag väljer jag
Jag väljer att skaffa hund! Nu snackar vi typiskt bra val: solen har strålat i Göteborg hela dagen och en kompis behövde hjälp med hundvakt, så det blev massa flugor slagna i samma smäll. Så fick jag sällskap till dagens dopp också. Lyxlirare? Jag?! Ja, okej... erkänner det.
 

bad i september
sådär så att jag är avundsjuk på mig själv...

Min tanke med utmaningen är att du ska hitta sätt att röra dig mer i vardagen (och helgdagen...). Det finns oändligt många vägar till vardagsmotion och för att få till en rutin behöver du träna. I det här fallet träna på att motionera. Träning innebär repetition - ja du vet, det är ju därför jag kallar utmaningen #liteofta eftersom det är små korta steg som du fixar att ta varje dag som är grejen för att få till en god (och dålig för all del) vana. 

Vad väljer du?
Kul att höra vad du väljer, berätta gärna! Och skaffa dig en härlig fredag! 

Ses snart,
//Malin

 

Kommentarer

Jag väljer helt klart trappan. Går alltid i trappan istället för att välja rullband. Sen är det sällan jag tar en genväg för att det blir alltid en senväg.

Hoppas din fredag varit fantastisk

Kram

att välja trappan. Men: senvägen KAN faktiskt vara en genväg t bättre hälsa - om det innebär att ta en omväg... Äh - läs inlägget så hänger du med på vad jag menar;-)

Ja tack, skön fredag här. Detsamma!
//Malin

Mmm, pilates är verkligen härligt! Synd (och konstigt?!) att det inte slår igenom lika stort som t.ex. yoga. Instruerar själv pilates och snacka bra komplement till bl.a löpning!

Go fredag!
//Malin

Oh, så spännande, ska klicka mig igenom dina samlade tips och tankar.
#liteofta är helt klart right up my alley, i tre-fyra års tid har jag gjort en daglig sjua av olika slag, och senaste 1,5 åren har det alltid funnits med minst en halvfull burpees, som får igång hjärtat på mig också.

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.