Gå ett ärende åt någon - dagens motion?

vardagsmotion

Andra dagen av septemberutmaningen (motion var dag hela september) och dagens tips förenar nytta med nöje. Eller nytta med nytta? Kanske till och med nöje med nöje? Bra är det hur som helst!

Gå ett ärende
Dagens vardagsmotionstips är att gå ett ärende åt någon. Denna någon kan vara du själv, men den kan också vara någon du har omkring dig. Knacka på hos grannen, om du har en sådan till exempel. Du får frisk luft och motion, någon som får hjälp blir glad. Du får motion, någon som skulle ha gått sitt eget ärende får sällskap. Du får sällskap. Win win åt alla håll och kanter! 

Har du ingen omkring dig att gå ett ärende åt? Gå ditt eget ärende. Kan du inte komma på ett enda ärende att gå idag? Skapa ett! Det skulle kunna vara att gå och titta på utsikten, havet, skogen, sjön. Gå till busshållplatsen för att se när nästa buss går, gå ut och kika in i en trädgård eller på en gård tio hus bort. Eller gå ut och leta upp en gul brevlåda för att se när den töms nästa gång. Inget ärende är för litet, men det kan underlätta att ha ett för att ta sig ut. 

Skaffa dig en vana
Septemberutmaningen handlar om att skaffa sig en vana att röra på sig varje dag eftersom det betyder massor för hälsan och hållbarheten. Därför är det bättre att göra sig ett ärende, även om det verkar helt oväsentligt "Vaddå ärende att kolla havet?"  frågade min man till exempel och fortsatte: "Det kan man väl göra utan att ha det som ärende?". Ja, självklart! Men för dig som inte vill gå ut sådär planlöst är mitt tips att gå ett ärende. Åt någon annan i första skedet eftersom att hjälpa andra är en faktor som ökar vårt välbefinnande. Massor! Finns det ingen annan att gå ett ärende åt: gå ditt eget ärende. Har du inget? Hitta på ett... 

Ut och njut och rör dig - det är egentligen kontentan av dagens tips. Dela gärna vilket ärende du går idag i kommentarerna nedan - inget ärende är oväsentligt eftersom det leder till fysisk aktivitet och frisk luft! 

Nu skiner solen här - jag gör mig ett ärende till havet. Vad jag ska göra där? Förutom att bada - absolut ingenting! Titta! Andas. Njuta. Och sen går jag hem! 

Go lördag!
Ses imorrn för mer motion var dag
//Malin

Igår skrev jag om hur du får till vardagsmotionen
 

 

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.