gör mer av det du gillar

gillar, Malin Lundskog

Gör mer av det du gillar och mindre av det du inte gillar, det stärker ditt självförtroende och gör dig nöjd, glad och tillfreds med livet. Visst låter det enkelt? Ändå är det så skitsvårt för de flesta av oss, för vi ska bara... Bara skapa de perfekta förutsättningarna först. Bara bli klara med allt det där vi egentligen inte vill göra, men ändå fyller vår tid med för att vi tror att vi måste. Eller borde. 

Det spelar ingen roll om det handlar om att lägga mer tid på en särskild hobby eller att skapa tid för att umgås med en särskild vän – att göra det du gillar mycket mer kommer att lyfta ditt självförtroende. Du mår bra och att må bra både ger självförtroende och skapar en grund för att göra det ännu bättre. Och samma sak tvärtom. Lägg mindre tid på sånt som du inte gillar att göra. Skala bort saker du inte gillar att göra. Ja, självklart finns det vissa måsten, men många måsten är inga måsten. Egentligen...

Chansen att må bra och tåla stress ökar om du gör sånt som du tycker är roligt och meningsfullt och om du känner att du kan påverka ditt liv. Egentligen är det enkel matematik det här: du har dina 24 timmar att utgå ifrån. Du jobbar/pluggar, förhoppningsvis med det du gillar, i minst åtta timmar, du sover i sådär ungefär åtta timmar. Då är det alltså 8 timmar kvar till att ta dig till och från jobbet, äta, leka, träna, umgås, vila, sjunga, dansa, läsa, meditera, kolla TV eller vad det nu är du tycker är kul. 

Det är smart att använda energin till sånt som går att förändra och inte stånga huvudet i väggen när det som inte står i din makt att förändra inte ändras. Var en smarting: In med sånt du gillar, ut med sånt du inte gillar. 

Du är inte ett dugg misslyckad för att du inte hinner med allt du vill göra eller är missnöjd med något du har gjort.  Du har bara lärt dig något. Fortsätt med det! Lär dig subtraktion, plocka bort allt tjafs du tror att du måste, acceptera det du inte kan påverka och kör på det du gillar. Det gör livet så värt! 

Har du något du vill göra mer av? Eller något du vill plocka bort? Jag vill plocka bort en hel del av mitt infernaliska mobilpillande, för min nattsömns skull. För mitt lugns skull. För att det tar en väldans massa tid. Dela gärna i en kommentar här!

Mer om att ta bort här: Fira tomrummen

och om prioriteringar här: Hälsosamma prioriteringar

Ses snart,

tills dess: var smart!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.