Göteborgsvarvet i Mölndal

foto: Lotta Nyvall

Frågar du mig är det definitivt resan som är mödan värd när det kommer till löpning. Resan får gärna hålla på ett tag, får gärna ta det sakta i backarna och se sig omkring. Känna. Och den får gärna kantas av härliga möten. 

Men så finns det sådana där saker som Göteborgsvarv. Du vet, världens största halvmara och kanske världens bästa publikfest? Och träning tillsammans inför varvet, där tävlingsnerverna tänds, ivrigt på-eldade av kollegor och medaljsug. För om man nu ska springa Göteborgsvarvet kan man ju lika gärna göra det så bra som möjligt? Såklart! 

Under våren har jag (för tredje året) laddat upp SCA inför Göteborgsvarvet. Den resan tillsammans med dem är så mycket värd! Att se dem växa i löparspåren, se dem öka farten, hitta flytet i löpsteget och framförallt: att se glädjen! Glädjen över egna vunna segrar, över gemenskapen med sina kollegor och stoltheten över att kunna peppa någon annan - det ger mig signaler om att det jag gör är rätt. Rätt gôtt!

Löparna jag har träffat varje fredag under våren har delat många high five, kämpat sida vid sida i motvind, tränat löpskolning i hagel, puttat varandra i uppförsbackar, burit varandra i medvind, njutit av vårens första tussilago i strålande sol och skrattat åt koordinationslopp. Och de har lärt känna varandra på ett sätt som är ofrånkomligt när man springer tillsammans.

I det långa loppet hade det räckt så. Träningen är grejen som är grejen och skillnaden som gör skillnaden för hälsan. Träningen i löparspåren - DET är resan som är mödan värd, som gör dem långsiktigt hållbara, både som kollegor/medarbetare och helt fantastiska människor. Men ändå: Göteborgsvarvet. Medalj. Kexchoklad. Banan. Publik. Premiär? Personligt rekord? Det kan vara pricken över i:et. Ett sätt att fira. Så vi testade det idag. Körde genrep inför varvet. Tränade på allt viktigt, som uppvärmning i grupp, starten, high five med publiken, två broar, dricka i farten, testa tävlingsdressen, se stolt ut vid målgång. Och käka kexchoklad. ALLT satt som en smäck! De vann. Allihop. En vecka och en dag innan starten av den 21 km långa festen har de redan vunnit. Och deras arbetsgivare har vunnit (en annan historia för en annan dag, men du vet där med vikten av kondition, glädje och gemenskap på arbetsplatsen och vad det gör för prestation, effektivitet och motivation...). 

Resan till ett roligare race är gjord. Nu är det bara loppet kvar och i det långa loppet är det bara en kort resa som förhoppningsvis kantas av just det där: härliga möten, glädje, goa känslor. Och kanske ett pers för den som är sugen på det... Så länge resan är mödan värd är alla sätt bra. 

Göteborgsvarvarna i Mölndal

skrev Mölndalsposten om. Här hittar du den artikeln: Löpare intog centrum

Foto: Lotta Nyvall, Mölndalsposten

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.