GAME SET MATCH - förändra livet med dagens intention

Mlain Lundskog, Game Set Match

Jag börjar nästan, nästan varje dag med att sätta en intention för just den dagen. För att göra mig underlätta mina val och för att skaffa mig en dag jag vill uppleva.  

Ja, jag gör det här nästan, nästan varje morgon. Jag skriver nästan för säkerhets skull, eftersom vissa morgnar är som... vissa morgnar är. Min intention är att sätta en intention varje morgon och det är väl värt den lilla stund det tar. 

Vad är en intention?
I grund och botten handlar en daglig intention om att se till att du lever efter dina grundläggande värderingar. Det kan handla om sådant du planerar att göra eller uppnå och det kan handla om mål och anledningar att finnas. Djupt och grunt lite huller om buller men alltid som stöd för dina grundläggande värderingar.

En daglig intention ger dig känslan för en så kort tid som... just det: en dag. Alltid med återkoppling till det som är dina grundläggande värderingar, du vet när det känns sådär skönt i magen. 

Livet har en tendens att bara rulla på och det är lätt att glömma alla möjligheter du har att påverka ditt liv. Och reflektera över hur du vill ha det. Genom att sätta en intention för dagen ger du dig själv chansen att bestämma hur du vill känna dig, oavsett om det handlar om hur du dricker elva-kaffe, står i kö mataffären, jobbar eller njuter av en semesterdag.  

När du väl har reflekterat över och bestämt dig för hur du vill ha det är det så mycket enklare att fatta rätt beslut under dagen. Säga till det som ska sägas ja till och nej till resten. Din intention skickar in dig i en känsla som ger dig den kraft och energi du behöver!

En enkel intention
Gör det enkelt för dig genom att fråga dig själv: hur vill jag må? när du öppnar ögonen på morgonen. Eller redan innan, när du sträcker på dig, gäspar och egentligen vill trycka på snooze-knappen. Vill du känna dig underbar och älskad av alla? Som en rockstjärna som skickar hela Ullevi in i extas? Som en kompetent förälder? Bara du vet hur du vill må och känna dig. 

Du vet när du vet och BAM! så har du satt din egen gps i rätt riktning och gps:en kommer att tala om var det är svårframkomligt, vilken väg som är snabbast och vilken väg som innehåller sevärdheter längs vägen. Du vet vilken väg du vill ta och kommer automatiskt att få energi och kraft att välja det som leder till att du mår som du vill må. 

Enkelt? Ja, det finns ju inget som är svårt i det här. Precis som när det gäller vilken vana som helst kan det svåra vara att komma ihåg att genomföra, att upprepa ofta och att ha tålamod - resultaten visar sig sällan från första stund.

Det fina med att sätta en intention för dagen är att du kommer att känna en trygghet i att du vet vad som är rätt och vad som är fel. Även när beslutet är jobbigt för stunden...

Hälsa brukar vara bra typexempel här. Låt oss säga att du har bestämt dig för att enbart äta glass på lördagar, för att du vill skaffa goda matvanor och leva ett hållbart och hälsosamt liv. Under din dagliga intention en onsdag har du sagt till dig själv att du äter kick ass-mat alla måltider under dagen och att du gör det lätt som en plätt. Din kompis sms:ar och undrar om ni ska ses för en glass på världens bästa glasscafé. Din spontana reaktion är att sms:a en tummen upp tillbaka, men genom att ha satt en intention för dagen där du har valt att känna dig hälsosam kommer den där tummen upp inte att skickas iväg direkt. Du har nämligen en känsla i kroppen som tvekar till glassen. Med den känslan som stöd för att du fattar rätt beslut sms:ar du istället ett av följande två alternativ:

"jag träffar gärna dig idag, men vi tar en promenad istället"

eller

"ja, vi kör glasscafé - men inte förrän på lördag"

Men, hur gör jag? 
För mig funkar det bäst att sätta min intention precis när jag har vaknat. Genom att sätta igång dagen med att sätta en intention gör att jag hamnar rätt redan från början. Ja, det är som att jag väljer att vakna på rätt sida. 

Jag sträcker på mig. (Oftast sträcker jag på mig, ibland gömmer jag det också.) Samtidigt som jag sträcker på mig tänker jag igenom dagen och bestämmer mig för hur jag ska ha det. Och ta det. 

Såhär kan jag till exempel säga till mig själv: 

"Idag rockar jag rejält på föreläsningen" om jag ska hålla en sådan. (Jo, det händer att jag knyter näven här också och visualiserar succén.)

"Stark hela dagen och mycket energi in i eftermiddagens möte" är bra för mig som vet att jag tappar kraft framåt eftermiddagen och har viktigt möte framför mig. Så ler jag massor och bestämmer också vilka kläder som känns bäst för ändamålet just idag. 

"Game set match" när jag vill känna mig som en vinnare hela dagen. Som idag... 

Okej, här kommer en tipslista för att sätta din dagliga intention:  

  • Börja dagen med att sätta intentionen - det räcker med en minut.
  • Kör den positiva stilen - det här är en kickstart av din dag, lika bra att göra den grym.
  • Utveckla intentionerna allt eftersom du utvecklas - men skippa inte återkopplingen till dina grundläggande värderingar. 
  • Korta, kärnfulla meddelanden till dig själv är super - du ska känna kraften i dem och av dem, inte skriva en mental uppsats. 
  • Gör det. Varje dag. När larmet ringer, lägg in en påminnelse tills du kommer ihåg att göra det. 

Om du undrar över hur du hittar dina grundläggande värderingar, kan du börja här: tre steg till att bli sann mot dig själv

Heja heja dig! Spännande att höra vad du tycker om det här - dela gärna i kommentarerna nedan! Och kom ihåg att inget skapas på en dag.

//Malin 

PS. ja, jag tyckte att det här var jätteflummigt i början, men efter ett och ett halvt år med nästintill dagliga intentioner så vågar jag säga att det är allt annat än flummigt. Det är ett lätthanterat verktyg för att ha det precis som du vill! 

PPS. En del om att sätta intentioner går vi igenom i kursen GladFriStark - välkommen in i den! Om du inte hellre vill prata mer om det här live? Då hänger du med till Masegården nästa vecka!

(Du vet väl att du kan följa mig på Bloglovin´- för att inte missa någon av mina blogg-uppdateringar)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.