Grym bröststretch och ryggrotation!

grym bröststetch och ryggrotation, Malin Lundskog, tips, blogg, glad fri stark,

Grym bröststretch och ryggrotation

Grym bröststretch och ryggrotation i en och samma övning, visst låter det bra? Det är det också! Den här övningen tog jag till mig när jag var som mest aktiv som pilatesinstruktör och den lever kvar. Inte så ofta som jag skulle behöva, men den finns där att ta till. Här visar jag bilder på de olika momenten av rörelsen och förklarar också hur du hittar utgångspositionen.

1) Lägg dig på sidan, kom högt upp på undre axeln (sådär så att det kan bli obekvämt långt ner för huvudet). Stark mage, lyft upp midjan (som jag visar med min högerhand) för att göra din ryggrad rak. Knäna framför höfterna och vinkla knäna så att du ser tårna. 

grym bröststretch och ryggrotation, tips, Malin Lundskog
stretchens grundposition

2) Lägg översta armen på den undre utan att sjunka ihop över bröstet. Den övre armen kommer att bli lite "kortare" än den undre.

grym bröststretch och ryggrotation
Funkar både med och utan valp ...

3) Andas in och luft översta armen upp mot himlen/taket. Låt blicken följa med om det känns okej för nacken. OBS! för att höfterna håller sig staplade på varandra och den lilla tunneln mellan midjan och marken finns kvar. Ja ja - en känsla av tunnel funkar lika bra om det hänger ner fluff som täcker tunneln. 

grym bröststretch och ryggrotation
En ganska närgången träningskompis

4) Andas ut och släpp ner armen kom dig med handen ovanför axelhöjd. Höfterna ligger var staplade på varandra så att ryggraden får en riktigt go rotation. Blicken följer med handen, om det fortfarande känns okej. 

grym bröststretch och ryggrotation
skönaste alltså ... öppna upp!

Jo, jag håller med: det hade varit finfint om jag filmade den. Men ...  

Valpen Brorsan som du ser på bilderna la sig i lite väl mycket när jag filmade. Ha ha ha! Bjuder på filmvarianten i Facebookgruppen GladFriStark för dig som vill se - där har vi nämligen en rörlighetsutmaning under september och jag bjuder på rörlighetsövning i filmformat varje dag, som inspiration till de som är med i gruppen. Du är varmt välkommen att hänga med du också såklart!

Ses snart igen, tills dess:
HEJA HEJA DIG!
//Malin

 

Kommentarer

Bra instruerat! Tycker det ofta kan vara svårt att uppfatta hur man ska göra olika övningar. Men du lyckas göra det jättebra. Trots att du inte filmade och att valpen är i vägen lite. :)) ...Just den här övningen brukar jag också göra ibland även om jag nog skulle behöva göra den oftare. :P

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Det snällaste du kan göra för en författare: köp hennes bok!

Jag har köpt träningsredskap som miniband och trx hos Träningspartner.

Glad fri stark, författare, bok om hälsa

 

Beställ GLAD FRi STARK! Boken om hälsa du inte ska läsa, utan göra ... 

En hel bok fullknôkad med löparglädje. Köp boken!