Hållbarhetshacks i boken Giftfri

hållbarhetshacks, Giftfri ett liv utan tillsatser, boktips, Malin Lundskog, blogg

Hållbarhetshacks i boken Giftfri

inlägget innehåller annonslänkar till Bokus

Hållbarhetshacks kan vi väl inte få nog av? Du vet, tips och tricks som gör livet enklare, men som inte gör oss eller miljön mindre hållbara för det. Hacks som inte innebär kortsiktiga och ogenomtänkta quickfixar, utan faktiskt underlättar i min vardag på ett hållbart sätt. Nej, jag tror inte att vi kan det. Särskilt inte när tipsarna gör det enkelt för oss och inte belastar oss med dåligt samvete utan till och med avslöjar att de själva har "skitsamma-områden" då de inte lever som de lär (ärligt! vem gör det till 100%?)

Därför blev jag himla glad när boken Giftfri - Ett rent liv utan tillsatser, skriven av Martina Johansson och Fanny Lindqvist, dök upp i min brevlåda. Alltså: boken är typ husmorstips 2.0 - fullknôkad med hållbarhetshacks! En uppslagsbok att ha framme (jo, snygg är den också!) och leta efter tips på hur en städar med citron och bikarbonat istället för .. ja, du vet: Allt det där som fyller hyllmeter efter hyllmeter i affären. Jag håller med författarna om det galna i att vi tror att vi behöver olika specialsprayflaskor till alla möjliga olika delar av hemmet när vi ska städa? När mormors hem var bra mycket fräschare än mitt och hon körde husmorsvarianten 1.0. 

hållbarhetshacks, giftfri, boktips
Visste du? Om inte så får du veta i boken

Fanny och Martina skriver om vad en kan tänka på när det gäller kläder, sovrummet, resan, när det luktar illa i kylen (det gör det ju mellan varven ...) och områden jag inte ens har tänkt på att jag kan tänka hållbarhet och giftfritt inom. Som tandvård, torra läppar, tatueringar och allt fenomenalt jag kan åstadkomma med växterna i min trädgård. 

Jag är imponerad av allsidigheten i boken och är övertygad om att det finns något för alla i den. Och ja, de här hållbarhetshacksen har definitivt med hälsan att göra. Och med goda vanor. Den handlar ju om hållbarhet! Och om att se hur viktigt varje litet steg i rätt riktning är. Men nej, du kan inte göra allt. Det finns det nog ingen som kan ... Särskilt inte om en vill fortsätta leva ett hyfsat okej 2018-liv.  Men även om en inte kan göra allt, så kan alla göra något. För hållbarheten hos både människa och miljö. Och djuren. De skriver om husdjur också. När jag nu ändå kom in på området husdjur: till helgen ska du få träffa min familjs nytillskott ... Snacka cliffhanger! I alla fall för dig som inte följer mig på Instagram he he he.

Vi ses snart. Såklart! 

Heja heja dig tills dess

//Malin

PS. Du vet att bloggen finns på Bloglovin´ va? Följ gärna där, för att få uppdateringarna utan att du behöver lyfta ens ett finger.

PPS. Det här med annonslänkar, för dig som undrar: En annonslänk är en länk som, i det här fallet, Bokus kan spåra till min blogg. Köper du något via länken får jag en liten del av den kakan (som tack för tipset). Du betalar samma såklart! Ett sätt för oss som bloggar att kunna fortsätta lägga tid och energi på att skapa innehåll som du vill läsa. Bra va?

(Du vet att min bok GLAD FRi STARK finns på Bokus också va? Tänker hållbarhetshacks ... två böcker i samma leverans och innehållsmässigt handlar de båda om hållbarhet, en med fokus på miljö och en med fokus på dig)

 

Kommentarer

Permalink

Den boken låter intressant! Jag älskar husmorstips. Citronsyra är något jag använder mycket tex i dusch, vattenkokare, diskmaskin. Det blir ju skinande rent. Det är läskigt med tex nyköpta kläder. Mina barn har fått tydliga utslag någongång när vi köpt nytt....mycket man inte vet om vad det egentligen innehåller...

Ja, den är fylld med användbara tips! Och några som jag kanske aldrig kommer att använda ... Oj, för det där med nyköpta kläder! Vet många som tvättar innan de använder ... Men nu finns ju också många schyssta sätt att tillverka kläder på. Och second hand!

Super med citronsyran!
//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.