Huvud, axlar, knän och tår, knän och tår

Malin Lundskog huvud axlar

Kommer du ihåg den, låten då vi rörde vid de kroppsdelar vi sjöng om? Huvud, axlar, knän och tår, knän och tår ... Idag kör vi den igen i vår #liteofta-utmaning.

Repetition är vanebildande
Med risk för att vara tjatig skriver jag det igen: det är i enkelheten vi har största chans att skaffa nya vanor eftersom tröskeln att genomföra handlingen vi vill ska bli en vana inte blir hög. Och för att glädjen i en sånglek ökar chansen att vi ska göra om det. Du vet vad vi har sagt: göra om och om och om igen - det är när vi gör det som vanorna skapas, oavsett om det handlar om goda eller dåliga vanor.

Sjung och lek med
Sjung med. Gör rörelserna. Bjud in fler i rörelsen - jag är helt säker på att det här skapar mer energi för dem som deltar, både i form av ökad cirkulation och i form av glada skratt. Please: DO try this at home! Och på jobbet! Och när du väntar på bussen! Och i kön till lunchrestaurangen. Och framför TV:n ikväll. 

Vem sjunger och leker du med idag? 

Huvud axlar knän och tår knän och tår
Huvud axlar knän och tår knän och tår knän och tår
Huvud axlar knän och tår knän och tår knän och tår
Ögon öron kinden klappen får
Huvud axlar knän och tår knän och tår!!!

Så här snabbt kan man göra det: Malin leker om du vill få det överstökat eller om du vill få upp pulsen. Som vanligt är det valfritt om du vill göra det till träning eller motion. 

Det här är det tjugosjätte tipset för vardagsmotion i september i år. Har du hängt med hela vägen? Sållat ut några favoriter än? Berätta gärna! Har du något tips på något som jag har missat? Det får du också gärna dela med dig av såklart!

Ses snart igen!
Heja dig så länge!

//Malin

Kommentarer

nu blev jag taggad att dra igång det här imorgon. Ska ändå in och köra gerillamarknadsföring utanför bokmässan, så ... vad är det värsta som kan hända? Att ingen dansar med typ.

Återkommer ;-)
//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.