Jag har testat lymfmassage!

jag har testat lymfmassage, Malin Lundskog, blogg, Göteborg

Jag har testat lymfmassage!

I samarbete med Body Therapy

Jag har testat lymfmassage på Body Therapy i Göteborg! Eller dränage? Oavsett benämning, så innebär behandlingen att slaggprodukter och överskottsvätska får hjälp att transporteras ut genom kroppen. Jag hade ingen aning om hur det hela skulle gå till, men har ett artrosknä och ett vänsterben som svullnar mellan varven och hade en förhoppning om att det här kanske kan hjälpa svullnaden på traven bort från mig. 

Jag går ofta på rejäl idrottsmassage och gillar när massören tar ordentliga tag. Det gör inget om det gör sådär gott ont. "Äh, ta i lite till!" brukar jag kaxa till det med, när jag ligger där på britsen. Så min inställning var inte enbart förhoppningsfull faktiskt. Den var nog en aning skeptisk, eftersom jag hade läst att det var en väldigt lugn behandling. Dessutom utan oljor, det som annars är en av de goa massageeffekterna: att min sol- och saltvattenstorra hud får sig en välbehövlig insmörjning.

Men jag är ju inte den som är den och tycker inte att det är okej att vara skeptisk innan jag har testat egentligen. Vad grundar jag det på liksom? Låser in mig i fack och tror att något inte är min grej utan att veta. Nä, bättre kan jag. Såklart! Så, för att bli säker på vad jag tycker om lymfmassage bestämde jag mig för att kunna säga just det: jag har testat lymfmassage! Eller dränage? Får nog testa igen, för jag vet inte vilken benämning som är rätt ...

Hur som helst, så här känner jag efteråt:

Jag vill inte resa mig

Seriöst! Efter 60 minuter under ägaren till Body Therapy Annikas väldigt lätta och effektiva händer ville jag inte resa mig. Herrenaddå så skönt. Extra skönt att hon tvingade mig (aja, tvingade och tvingade ...) att sitta kvar en stund efter behandlingen och bara ... sitta. Och dricka vatten. Jag var så relaxad. Inte någon gång ville jag säga mitt massage-mantra om att ta i lite till. Det här var perfekt. Och inte saknade jag oljorna heller.

Behandlingen började i nacken, rörde sig kring kotorna i nacken, gick över i ansiktet, bröstet, ut mot armhålan, ner över magen och sedan bestämde vi gemensamt att fokusera på mina ben, med tanke på allt spring jag håller med. Och med tanke på den där svullnaden. 

Annika kände det som jag själv anar: mitt vänsterben är svullet och svullnaden sitter kring knä och ankel. I övrigt verkade mitt lymfsystem funka hur bra som helst och det känns ju betryggande! 

Vad är lymfmassage?

Lymfmassage innebär en lymfdränering där överskottsvätska och slaggprodukter transporteras bort med hjälp av strykningar, tryck och fösningar i lymfflödets riktning. Det sägs att behandlingen passar alla och är superbra för en som är svullen (som jag), har domningar, svårt att minska i vikt eller upplever stress och trötthet. Ja, med det sagt kanske den faktiskt passar alla?!

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens naturliga immunförsvar genom att det är ett cirkulations -och reningssystem som tar hand om slaggprodukter och transporterar bort skadade och gamla celler, virus och bakterier. Massagen hjälper vårt naturliga lymfsystem att funka ännu bättre. Annars hjälper muskler och andningen systemet, som är som mest aktivt när vi sover, men behöver assistans av att vi rör oss under dagen för att få en bra cirkulation.

När vi pratar säger Annika att de vanligaste ställena där en märker att lymfsystemet inte kan transportera bort all överskottsväska och allt slagg och därför blir trögt är just svullna vrister och knän och även vid gamla skador och ärr (som min meniskskada för driljoner år sedan ...).

Så: jag kommer att ge det här fler chanser, för det förstår ju vem som helst när det gäller en sådan här behandling att en gång - det är en gång och en bra början. Men det är i upprepningen det händer grejer. Precis som när det gäller det allra mesta annat!

Så: jag har testat lymfmassage. Har du? Vill du? Dela gärna dina massagetankar och -erfarenheter!

 

Ses snart igen!
//Malin

Varför jag skrev att bloggposten är i samarbete med Body Therapy? Jag fick en behandling när jag deltog i ett bloggevent i våras. Det fanns däremot inga motkrav på att jag skulle skriva ett inlägg om behandlingen, men eftersom jag gillade den så mycket (även om jag inte kan uttala mig om den faktiska effekten ännu) vill jag ändå tipsa om att testa lymfmassage. 

jag har testat lymfmassage, Body therapy
Hittade in! Och kom ut med rosiga kinder och ännu mer solsken i blick en timme senare

 

Kommentarer

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.