Just Add Water - sista luckan i julikalender

just add water, Malin Lundskog

Just add water och jag är en glad och tacksam en! Idag öppnade jag sista luckan i julikalender, den som det står nummer ett på, genom att besöka ett smultronställe i Göteborg: Kattegatt! Okej, Kattegatt är inte ett enda ställe, det omhuldar ju stans västra delar. Men ändå, havet är mitt smultronställe. Det är till havet jag tar mig för att andas. För att uppleva årstider. För att bli genomblåst. För att hitta kraft. För att känna lugn. Och för att bada! 

Jag har frågat folk jag har mött om smultronställen i Göteborg och fått mängder med bra förslag, men... kom på att varför inte gräva där jag står? Jag älskar verkligen havet. Det är rena rama mentala hälsokuren för mig att vara vid havet och jag har en speciell plats som jag återvänder till. Ofta. När jag vill vara ensam. När jag vill hitta lugn. När jag vill hitta kraft och när jag vill få energi. När jag vill vila ögonen och vagga själen. När jag vill hitta glädjen och när jag känner mig tacksam. Och som sagt: när jag vill bada. 

Har du en plats som är din sådär speciella plats? Dela gärna i kommentarerna här nedan!

För några veckor fick du en halvtidsrapportering om min jullikalender: Intervallträning med julikalender och här kommer alltså min fulltidsrapport. Nytillkomna luckor sedan sist är: 

1. mitt smultronställe 

4. Plocka blommor och ge till någon du tycker om - min man fick dem. Även om jag tror att jag njuter mer av dem... Hur som helst, en plockablommor-promenad är frisk luft och lugn och harmoni - hälsosamt delux!

18. Kolla upp en vandringsled. Tja... kollade inte upp så mycket, men hängde med ett gäng löpare och sprang ca 20 km på och bredvid Vättlefjällsleden. Vackert! 

19. Säg hej till alla du möter. Alltså: det här är så himla kul! Jag har testat det förut och det hade samma effekt den här gången: idel glada miner och mängder med hej tillbaka. Att bli sedd är en hälsofaktor som betyder mycket!

33. Njut av den somrigaste efterrätten du vet. Som jag njöt av vinbärspajen med bär från min egen buske. Eller krusvinbärspaj om rätt ska vara rätt. Vi har en krusvinbärsbuske i trädgården. Gott!

34. Gå till din favoritbrygga och meditera. Alltså: meditera och meditera... Jag satt där och... satt! Rensade huvudet. Vi kan kalla det en Malin-meditation. Skönt var det i alla fall! 

44. Slog ihop den här luckan med lucka 34. Visst är det bra när man får bestämma själv? 

48. Fuldansa. Herrenaddå vad jag njuter av att fuldansa! Snacka om att få energi och hitta glädje. Jag bjuder gärna på min dans, häng med in till @halsameramalin på Instagram, la upp den i fredags.

julikalender, Malin Lundskog

Nu är glada juli slut slut slut, kalender den ska dansas ut ut ut...
Kolla in hur det gick för min blogg-kompis Clara

Vi ses igen för hälsosamma äventyr i augusti! Jag har ju träningspass att visa dig - både det för löpstyrka och nybörjarlöpare samt tankar om vitsen med trappträning.

PS. Du vet väl att du kan följa mig på Bloglovin´ för att få alla uppdateringar på bloggen? 

ses snart!
Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.