Kör och gör på 5, 4, 3, 2, 1!

kör och gör, hoppa, femsekundersregeln, Malin Lundskog, blogg

Kör och gör

Kör och gör! Det är action som gäller om du ska få till de där efterlängtade vanorna eller sluta med dem du inte vill ha. Det hjälper jättemycket att träna, om det är träna du vill göra. Att tänka på och planera din träning är bra, men det kommer inte att ge någon träningseffekt. Lika lite som att tänka att du ska vila, ringa en vän eller äta bra mat förändrar ditt liv. Det är i görandet det sker, så nu kör vi: 5, 4, 3, 2, 1 GOOO!

Femsekunders-regeln

Här kommer tidernas tips, både för dig som tänker för mycket om och men och sen och kanske och för dig som slänger dig in i den ena saken efter den andra utan att varken tänka eller känna efter: femsekundersregeln! När du tvekar inför att göra eller inte göra, välja A eller B eller är på väg att kasta dig över ytterligare en kurs eller diet: stanna upp. Säg fem, fyra, tre, två, ett! Och bestäm dig. Du kommer att bestämma det som är bäst för dig själv i just det läget. Kör på det du har bestämt dig för. Kör och gör. Ångra inga beslut, det skapar bara oro i dig. Ge dig själv en high five för att du har fattat ett beslut. Om det är fel beslut? Nä! I just det läget är det rätt beslut du fattar, sen kommer det nya tider, du utvecklas och du möter nya utmaningar och möjligheter. Då är det dags igen: 5, 4, 3, 2, 1! Kör och gör! På det viset kommer det att hända grejer och du fattar aldrig någonsin mer fel beslut. Hur bra?

Att fatta snabba beslut är en nyckel till framgång, oavsett om det handlar om din hälsa, att nå dina mål eller inom vilken som av alla andra delar i livet.

kör och gör, femsekundersregeln, tveka, Malin Lundskog, blogg
kan vara läskigt att fatta beslut ibland. Men tvekan ... leder ingenstans!

MIndset-inspiration:

Jag följer Mel Robbins i sociala medier, det är av henne jag har snappat upp femsekunders-regeln. Henne hittar du här: Mel Robbins - hur inspirerande som helst. Inte bara för att hon tycker som jag när det gäller kör och gör, utan ... mindsetinspirerande på många sätt! Kolla själv J

Snabba beslut

Jag vet att du vet att det inte händer så mycket om du inte gör något. Jag vet också att det är lätt att fastna i övertänkande och alla om och men. Och sen. Och kanske ... Men jag är helt övertygad om att ju bättre du känner dig själv, desto mer kommer du att lita på din magkänsla som är den som styr dig i femsekunders-regeln. Lär känna dig själv (hur? kolla in länkarna längst ner för tips). Våga lita på magkänslan. Det gör att du fattar snabbare beslut och lägger mindre tid och energi på ältanden som inte leder någon vart. 

Tips: här hittar du ett av mina inlägg om självsabotörer: Splittraren, en charmig självsabotör. Sök på ordet självsabotörer på bloggen, så hittar du fler. Att lära känna dem är ett sätt att lära känna sig själv. 

I min bok GLAD FRi STARK finns utrymme för reflektion och ännu fler körochgör-tips och självklart hittar du ännu fler i boken Skapa ditt drömliv, som du hittar på samma länk.

Så ... vad väntar du på? 5, 4, 3, 2, 1. GOOOOO!

 

Kommentarer

Permalink

Härlig påminnelse om Mel. När jag hade kontorsjobb så använde jag mig av hennes 54321 när väcker klockan ringde. Så att jag direkt startade dagen. Eller kanske jag hade en mjuk stretch av kroppen först. Sen 54321.
Nu upplever jag att jag gärna skapar mellanrum för att ta det där steget. Så att det sker i den riktningen jag vill. Som en variant av 54321

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.