Länge leve kärleken!

all you need is love, Malin Lundskog

All you need is love, kärleken från och till andra och kärleken till dig själv. Jepp, du behöver din egen kärlek också! I alla fall om du vill leva ett gôtt, hållbart och hälsosamt liv...

Det pratas en hel del om att vårda relationer för att hålla dem levande. Jag tror inte att jag är ensam om att tänka på relationen med en partner i första hand. Kanske med familj/vänner också. Men, handen på hjärtat, hur ofta tänker du på att vårda relationen med dig själv? Hur ofta pratar du med dig själv, frågar vad du kan ge dig själv och vad du behöver? Du vet, det är med dig allt startar! Det är inte förrän du accepterar dig själv och tycker om dig som du kan ge av dig själv till någon annan. I alla fall inte på ett hållbart, hälsosamt sätt som håller i det långa loppet. 

Livslång relation
Det långa loppet när det gäller relationen till dig själv är ju hela livet. Längsta relationen du har! Var rädd om den! Vårda den ömt, var snäll mot dig själv och utmana dig. Kom ihåg att du förbättras genom livet och inte är densamma idag som du var igår. Fråga dig själv hur det känns, där inne i magen. Hjärtat. Du är jätteviktig i ditt liv, glöm inte det! 

Och du, har du satt den relationen på paus är det verkligen inte för sent att plocka upp den igen. Kolla med dig själv, det kanske har hänt något spännande sen sist? Du kanske har lärt dig något? Kommit till någon insikt? Upptäckt något nytt? Det kan bli hur spännande som helst!  

När du respekterar dig själv, tar hänsyn till din egen tid, lyssnar på kroppen, skapar utrymme för det du vill och behöver - my my my! Då finns det ingen ände på alla stordåd du kan skapa, både för dig själv OCH de andra viktiga personerna du har i ditt liv. Stort! 

Jag har ju inte alltid varit schysst mot mig själv (press, prestation och utmattningsdepression...) men har en hyfsat bra relation med mig själv och min magkänsla nuförtiden. Och jag lyssnar på mig själv varje dag! Jag struntar inte i arga, ledsna känslor. Jag reflekterar över dem och jag tränar massor på att fokusera på det som är bra med mig och allt jag känner, tycker och tänker. OJ, vad det hjälper! Det här tänker jag komma tillbaka till i bloggen och jag kommer också att släppa en kurs under hösten där du får tillgång till de verktyg jag använder. Superduper, jag lovar!

Bröllopsdag
Just idag tänker jag inte så jättemycket på vad jag kan ge mig själv utan på det fenomenala med att jag och min man firar 23-årig bröllopsdag och på vad jag har gett, ger och kan ge honom. Han är världsmästare på att veta vad jag vill och behöver, redan innan jag vet det själv. Vi har tagit oss igenom ups and downs, hundar, ungar, stormar och stiltje. Och massa annat. Det är ju så det är med relationen till sig själv också. Det går upp. Och ner. Det går! Det är stort. Störst av allt? Kärleken... 

Ja, jag vet av egen erfarenhet att det är mycket, mycket lättare att respektera andra när man respekterar sig själv. Det är mycket mycket lättare att ge någon annan utan att fråga efter vad man själv kan få när man tycker om sig själv. Så: kärlek är grejen som är grejen - både den till dig själv och den till och från dem omkring dig.

Länge leve kärleken!

Ses snart!

med kärlek,
Malin

 

 

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.