Låt kontorsstolen stå och dig själv gå

rullande kontorsstol

Måndagsmoves i septemberutmaningen: låt kontorsstolen stå stilla och gå själv. Lätt fixat, svårt att komma ihåg. För inte kan det vara något annat än just det dåliga minnet som gör att en genomsnittlig kontorsstol rullar fjorton kilometer per år? Skoja bara...

Hjulen på våra kontorsstolar bjuder verkligen in till rullning. Det är ju så mycket enklare att sitta kvar, rulla iväg några meter till kollega, kopiator, bokhylla eller vart vi nu ska inom en ganska begränsad räckvidd. Men att rulla sliter inte bara onödigt på stolen utan även på oss själva. Vi behöver röra på oss för att inte bli slitna av för mycket stillasittande, så idag kör vi gå, låt kontorsstolen stå.

Hur ska du komma ihåg det här? Ett sätt är ju att stå upp och jobba, då blir det mycket enklare att välja gå istället för rulla. Sitter du handlar det om att påminna dig själv. Förhindra enkel rullning, genom att rent faktiskt sätta upp hinder för stolen? Lägga saker på golvet som sätter stopp för stolens framfart? Som låter när du kör på det? Och träna! Träna på att få in vanan av att resa dig upp och gå dit du ska.

Berätta gärna hur det går och hur du påminner dig om att resa på dig. Många små steg är oändligt mycket bättre i slutändan än ett fåtal jättekliv.

Heja heja! //Malin

PS. Mer om septemberutmaningen för motion var dag, vardag som helgdag hittar du här: Lite och ofta - så får du till vardagsmotionen och självklart kan du följa äventyret för nya vanor och rörelse varje dag på Instagram - lägger du upp egen vardagsmotion där, tagga med #liteofta och #vardagsmotion så kommer jag och hejar på dig! 

kontorsstolar står stilla

Kommentarer

Det är så viktigt det där! Stillasittandet är det nya rökandet! Vi förlänger våra liv mer än vad vi tror av att stå lite!

Fast nu jobbar jag på bokbussen och då har jag inget val. :(

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Det snällaste du kan göra för en författare: köp hennes bok!

Jag har köpt träningsredskap som miniband och trx hos Träningspartner.

Glad fri stark, författare, bok om hälsa

 

Beställ GLAD FRi STARK! Boken om hälsa du inte ska läsa, utan göra ... 

En hel bok fullknôkad med löparglädje. Köp boken!