Låt kontorsstolen stå och dig själv gå

rullande kontorsstol

Måndagsmoves i septemberutmaningen: låt kontorsstolen stå stilla och gå själv. Lätt fixat, svårt att komma ihåg. För inte kan det vara något annat än just det dåliga minnet som gör att en genomsnittlig kontorsstol rullar fjorton kilometer per år? Skoja bara...

Hjulen på våra kontorsstolar bjuder verkligen in till rullning. Det är ju så mycket enklare att sitta kvar, rulla iväg några meter till kollega, kopiator, bokhylla eller vart vi nu ska inom en ganska begränsad räckvidd. Men att rulla sliter inte bara onödigt på stolen utan även på oss själva. Vi behöver röra på oss för att inte bli slitna av för mycket stillasittande, så idag kör vi gå, låt kontorsstolen stå.

Hur ska du komma ihåg det här? Ett sätt är ju att stå upp och jobba, då blir det mycket enklare att välja gå istället för rulla. Sitter du handlar det om att påminna dig själv. Förhindra enkel rullning, genom att rent faktiskt sätta upp hinder för stolen? Lägga saker på golvet som sätter stopp för stolens framfart? Som låter när du kör på det? Och träna! Träna på att få in vanan av att resa dig upp och gå dit du ska.

Berätta gärna hur det går och hur du påminner dig om att resa på dig. Många små steg är oändligt mycket bättre i slutändan än ett fåtal jättekliv.

Heja heja! //Malin

PS. Mer om septemberutmaningen för motion var dag, vardag som helgdag hittar du här: Lite och ofta - så får du till vardagsmotionen och självklart kan du följa äventyret för nya vanor och rörelse varje dag på Instagram - lägger du upp egen vardagsmotion där, tagga med #liteofta och #vardagsmotion så kommer jag och hejar på dig! 

kontorsstolar står stilla

Kommentarer

Permalink

Det är så viktigt det där! Stillasittandet är det nya rökandet! Vi förlänger våra liv mer än vad vi tror av att stå lite!

Fast nu jobbar jag på bokbussen och då har jag inget val. :(

Permalink

Stillasittandet är den nya rökningen! Stå och jobba och förläng ditt liv!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.