lita på dig själv - det stärker!

lita på dig själv, hälsa, mindset, Malin Lundskog

Lita på dig själv

Lita på dig själv! Inte för att du inte ska lita på andra, utan för att (nästan?) alla beslut om ditt liv är ditt ansvar. Jag har upptäckt att det är både stärkande och utvecklande att lita på mig själv och slippa vänta på att andra ska fatta beslut om hur jag ska och bör leva, vara och bete mig. Samtidigt som det är jättejobbigt! För vem sjutton ska jag skylla på om det är jag som har bestämt hur mitt liv ser ut? Mig själv? Hur kul känns det egentligen? Inte särskilt kul, förrän jag känner styrkan och friheten av att ta ansvar för mig själv!

Ansvar som stärker

När jag tar ansvar för mitt eget liv händer det grejer, både med mig själv och mitt liv! Jag tvingas att lära känna mig själv och det är inte fy skam det. Jo, såklart: ibland är det inte ett dugg kul att lära känna mig ... Jag har ju mina sidor som inte är jätteroliga att ha att göra med. Men i det stora hela: Att lära känna mig själv ger mängder med bonuseffekter: jag fattar snabbare beslut eftersom jag har närmare till magkänslan (det är ju oftast bristen på dess tydlighet som gör att vi velar med att bestämma oss). Att våga fatta snabba beslut är positivt för mina affärer, för min hälsa och för hela livet. Att inte fatta beslut och vackla hit och dit innebär: inga affärer, ingen riktning, ingen träning, inget vettig kosthållning och så vidare.

När jag lär känna mig själv, blir jag tryggare i mig själv och det stärker. Är du med på hur jag tänker? Tar jag mitt ansvar för mig själv, min hälsa, min ekonomi, min utbildning, mitt jobb slipper jag lägga tid på att vänta in andras beslut och går inte heller emot mina egna värderingar. Jag tvingas till utveckling och utveckling är stärkande. I alla lägen!

 

lita på dig själv, tillit, styrka, frihet, fågel, hälsa, mindset, Malin Lundskog
lita på dig själv och ... du flyger!

... och ger frihet

Men visst är det himla skönt att ha någon annan att skylla på? Någon att bli bitter över för att han eller hon fattade fel beslut för mig och mitt liv. Som: mina föräldrar för min uppväxt, min man för mitt privatliv, mina barn för mina gråa hår, min mormor för gener som gav mig en stor rumpa, mina lärare som inte fick mig att förstå varken det ena eller det andra ... Ärligt? Fy fan vad gnälligt det där blir! Tungt! Och ohälsosamt! Tänk vad den inställningen skulle göra med min mentala hälsa. Min glädje! Min styrka! Mitt mod! Min frihet! Den skulle göra massor och inget av det skulle vara i den riktning jag vill. 

Även om det är skönt att kunna skylla på andra så leder det absolut ingen vart. Tvärtom! Jag är så oerhört tacksam över att jag har tränat på att ta mitt ansvar. Det leder verkligen framåt. Ger mig möjligheter jag inte hade haft om jag satt och väntade på att någon annan skulle bestämma åt mig. Visst, jag har mig själv att skylla för mycket, men jag kan också ge mig själv cred för alla bra saker som händer i mitt liv. Det är inte fy skam det! 

Frihetskänslan av att styra den berömda skutan själv i medvind är enorm! I motvind? Då tränar jag och lär känna mig själv ännu mer. Tack vare träningen lär jag mig också vilka råd och tips jag behöver från andra, för även om ansvaret är mitt är ensam inte starkast. 

Vill du träna på att lita på dig själv och ta ansvar?

Tillsammans är oftast starkare och av den anledningen har jag en fri mastermind den 7 augusti kl 18.30, som kan ge dig en lektion i dels att ta ansvar och lita på dig själv och dels känna kraften i att utvecklas tillsammans. Du är jättevälkommen! Mer om gratis mastermind här och ännu mer här

Varje måndag bjuder jag på motivation-och mindsetpepp här på bloggen. Följ den på Bloglovin´ för mer inspiration till att lita på dig själv.

Ses snart igen,
tills dess:

HEJA HEJA DIG!
//Malin

Kommentarer

Bra inlägg. Det är verkligen bra att känna sig själv, även om det inte alltid är det lättaste. Men till syvende och sist så styr man sitt liv och mående själv. Visst kan man drabbas av hinder på vägen och kanske ha andra förutsättningar än andra, men sånt är livet. Det gäller att göra det bästa av det. :)

Mina beslut är ofta helt utanför normen. Jag är ganska långt framme i strukturella processer som pågår i samhällen och jag sticker därför ut när jag yttrar mig. Jag är stark i min självkänsla och mitt varande. Jag är jag. Jag duger hur bra som helst. (Precis som vi alla gör!) och jag tar mina beslut utifrån bland annat nyfikenhet. En sak jag pratade med en vän om igår är att vi tror att skam är orsaken till att beslut inte fattas. Att en är rädd för att ta fel beslut och sen behöva stå där med skammen. Och det gör mig ledsen. Skam kan vara konstruktivt om en sårat någon annan t.ex. Men att skämmas för beslut som gäller oss var och en är något jag hoppas ingen ska behöva känna. Lika lite som att skam och skuld för någons utseende är helt uppåt väggarna. En kan ta hur många beslut som helst i livet, de är inte begränsade, om ett fel inte blev som en tänkt, är det bara att ta nya. Det händer inget. Himlen ramlar inte ner. Jag vet, jag har tagit mååååånga beslut i mitt liv.

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.