livets enkla, hälsosamma gåta

hälsosamt liv, Malin Lundskog

Jag älskar sommaren! Och hösten. Vintern. Våren. Jag älskar ljuset. Och mörkret. Solen och regnet. Jag gillar att vara ensam. Och att träffa andra människor. Om jag är velig och inte kan bestämma mig? Nej, inte särskilt. Jag är ganska bestämd. Men jag har lärt mig (tro mig, det har inte kommit av sig själv) att acceptera det mesta, se vad jag kan lära mig av det, inte trassla in mig i onödiga ältanden och jag har lärt mig att det är okej att livet är jobbigt ibland.

Jag har lärt mig hur hälsosamt det är att våga se solens mörka fläckar. Att inte skyffla undan sådant som gör mig ledsen, förbannad och besviken. Att våga tänka på och prata om det som är jobbigt. Det är när vi plockar fram det mörka, när vi faktiskt undersöker solens mörka fläckar och sätter ord på det som tynger oss som vi hittar sätt att förhålla oss till det jobbiga och kan acceptera det utan att älta det vidare. 

Livet är jobbigt mellan varven. Det händer saker som gör oss ledsna, vi träffar på människor som gör oss besvikna och vi gör oss själva besvikna. Och då är vår uppgift att lära oss från det, utvecklas och göra som säkert fler än min mormor brukade säga: 

Lär dig livets enkla gåta, älska, glömma och förlåta

Ett gammalt hälsosamt husmorsknep som vi pratade om igår, när jag egentligen bara skulle fotograferas av fenomenala Patricia Mellin. Bengt (helt ny bekantskap för mig) knackade på och vi hamnade i (tog oss till?) samtal om just det här - vikten av att bli medveten om vad det är som tynger och vad det är som gör att man inte är tillfreds för att ta sig vidare mot en ljusnande framtid. Risken för att älta minskar massor! 

Livets enkla hälsosamma gåta liksom... jag lättar, jag flyger, jag svävar fram när jag vågar plocka fram trollen i dagsljuset. Det gör det så mycket enklare att älska sommaren. Hösten. Vintern. Våren. Ljuset och mörkret, ensamheten och tillsammansskapet. Och det gör livet lättare!

Håller du med? Eller vill du helst strunta i det mörka och låtsas som att det inte finns? Dela gärna i kommentarerna nedan. 


Heja dig,
//Malin

PS. Jag ska berätta hur jag gör för att medvetet plocka fram det jobbiga, för att enkelt göra mig av med det/acceptera det. Vill du hänga med på det, kom ihåg att du kan följa mig på Bloglovin´ för att inte missa uppdateringarna på bloggen! 

Läs Våga vara svag, om hälsosamma tårar och styrkan i att visa sina svagheter...

Vill du lära känna dig själv lite bättre, se om du har några gamla surdegar som det är dags att älta färdigt? Gå GladFriStark!

Kommentarer

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.