Lyft blicken och se din styrka!

lyft blicken, styrka, löparglädje, blogg, Malin Lundskog

Lyft blicken och se din styrka!

Lyft blicken och se din styrka! För självförtroende och mod, det föddes du med. Vi är helt säkra på att vi är underbara, starka och älskade av alla när vi är små. Men … sen kommer allt det där med skönhetsideal och retuschering in och skymmer den bilden. Och pajar vår älskbarhet! Och känslan av att vara alldeles tillräckligt perfekta som är. Starka! Underbara! 

Fel kropp?

Jag fick höra att min kropp inte var någon löparkropp eftersom en löpare är smal och senig. Och att det där med att spela fotboll som tjej, det ledde bara till tjocka lår. Så: löpning hatade jag och fotboll lade jag ner, fast jag älskade det. Ville ju inte bli fulare än jag var liksom … Visst låter det galet? Men det är inte galet. Mina tankar och känslor är löjligt vanliga. Var och varannan kvinna jag träffar i jobbet är missnöjd med sin kropp. Löjligt många! På grund av ful! Enbart på grund av ful! För funkar gör den! För det mesta och för de flesta funkar kroppen. Varför inte älska det liksom?

Lyfta blicken från rumpa, lår, mage eller vilka fokus vi än har och kolla in blicken vi möter i spegeln. Styrkan som lyser i ögonen när vi kämpar och svettas, glädjen som glittrar när vi når mål och njuter av livet, blicken som talar om att hey! här har du en helt perfekt, stark och älskbar människa!

Du är inte ensam

Vi tror ofta att vi är ensamma med våra issues om våra kroppar. Det är vi inte! Det är bara det att de kroppar vi ser avklädda (utöver våra egna och våra allra närmaste) är de så kallade perfekta. De som kallas vackra. Eller de modiga få som vågar visa en ganska rejäl motsats till det som kallas vackert. Alltså: Jag är inte bättre än någon annan - fegar ur och lägger inte upp bilder i sociala medier som visar för många gropar i låren eller fluff på magen. Tänker inte heller att vi måste lägga upp massa avklädda bilder på oss själva, men att ju fler alldeles vanliga kroppar vi ser får där ute, desto mer kommer vi att acceptera vår egen som en helt okej kropp. Det kommer att göra att vi ser styrkan vi har. Fokusera på den. Glädjas över allt som funkar! Och njuta av fartvinden mot magen … Lyft blicken och se din styrka goddammit!

Tillsammans för ännu mer styrka?

På söndag kör vi för första gången i Sverige: global sportsbrasquad day. Visa dig själv och visa världen hur styrka ser ut! På riktigt. Lyft blicken. Spring stolt! Du är helt fenomenal! Här hittar du mer om Global Sports Bra Squad Day

lyft blicken och se din styrka, global sports bra quad day, löparglädje
styrkan i en lyft blick och några magränder ...

ps. jag som inte har en löparkropp undrar lite hur jag har fixar de där dryga två milen jag springer i princip varje lördag och alla km jag springer under veckan, hur alla halvmaror, några maror och ultramaror har gått till? Eller förresten: undrar inte. Vet! Jag har lyft blicken och fokuserar på mina styrkor. För det här är tamejtusan en av alla driljoner varianter styrka kommer i. 

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.