lyssna på de här poddarna!

Malin lyssnar på podcast

Jag är periodare på en del saker och en av dem är podcasts. Alltså: kärleken till formatet består, men föremålen växlar om du hänger med på vad jag menar. Och det gör du ju såklart. Idag tipsar jag om de podcasts jag gillar just nu. Jag tipsar om podcasts för att jag tycker att det är ett så fenomenalt sätt att lära mig något på, att få skratta och att koppla av allt annat. Några av de podcasts jag lyssnar på handlar om hälsa, andra är hälsosamt härliga att lyssna på.

Mina fem bästa podd-tips just nu:

  • Tyngre rubriker - om veckans hälsorubriker och -trender. Duktiga podcastare som ifrågasätter veckanshälsorelaterade rubriker och uttalanden. De tar ner forskning på en nivå vi alla förstår och är snabba på heta frågor. Redan igår tog de upp kokosfett-frågan till exempel. 

 

  • Health for Wealth - om hur ni jobbar smart med hälsa på jobbet. De pratar om precis det som jag pratar om när jag pratar om hälsa på jobbet - strategier, tveksamheter med friskvårdsbidrag och så bjuder de in experter på olika hälsorelaterade områden, som professorn från GIH som berättar att vi är avståndspessimister... 

 

  • P3 dokumentär - om... allt! De gör akutdokumentärer av sådant som händer i princip när det händer (som attentatet i Stockholm i våras) och de gör avsnitt om händelser och fenomen i samhället, både då och nu, på ett både informativt och gripande sätt. Här lär jag mig mycket om både historia och nutid. Det händer (väldigt sällan) att det sänds sportdokumentärer från P3 också. Dem älskar jag! 

 

  • Sommar i P1 - jo men alltså... Det är den tiden på året nu ju. Jag gillar inte alla sändningar, men jag gillar att de finns i podformat. Då slipper jag ointressanta musikval och så kan jag hoppa över passager. Eller hela sändningar? Att det är mängder med nostalgi kopplat till sommar gör inte det hela sämre. 

 

  • Allt du velat veta - om allt möjligt. Kunskap och allmänbildning på ett lättillgängligt och ändå djupdykande sätt. Podcasten tar upp ett ämne per sändning och ämnen kan vara allt från kärnkraft till luktsinne till sömn till Palme-mordet...  Jag tycker om att förena nytta med nöje och det gör jag här! 

Jag hade kunnat fylla på den här listan, men någonstans behöver man ju dra gränsen och idag drog jag den vid fem idag. 

När jag lyssnar
En podcast är perfekt för mängder med olika tillfällen. Jag lyssnar när jag städar (det händer att jag gör det), när jag rensar i rabatten (vilket jag kanske gör för sällan), klipper gräsmattan (då passar jag på att göra utfall också, som du vet som hängde med på förra veckan passa på-träning), promenerar, kör bil, åker buss, cyklar (inte det smartaste kanske?). Ibland sätter jag på en pod som godnattsaga också, fullt medveten om att jag kommer att somna ifrån den, men det funkar så himla bra om jag har svårt att somna. Jo, jag har bett min man att läsa gonatt-saga istället, men han är inte heltänd på den idén...

Nej, jag lyssnar aldrig (nästan, nästan, nästan aldrig) på poddar när jag springer. Då är det för mycket njut att ta in och så har jag kanske de konstigaste av öron, för jag har testat driljoner lurar, men inte fått någon att sitta kvar. De där coola, stora utanpåliggande känns lite väl svettiga för en löprunda. 

När lyssnar du på podcast? Vad lyssnar du på? Tipsa gärna i kommentarerna nedan!

Ses snart!
//Malin

Förresten: du vet väl att Hälsamera-podden finns? Jag tipsade inte om den, eftersom jag inte lyssnar på den själv just nu. Jaghar lyssnat på den och hoppas såklart att du också vill göra det, den hittar du här: Hälsamera-podden Vad tror du, kommer den tillbaka? 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.