Mästerskap i mästarklass: alla vinner!

mästerskap i mästarklass, löpning, trx, lonesome runners

Mästerskap i mästarklass

Mästerskap i mästarklass är självklart det fotbolls-VM som pågår just nu, men det är ingenting i jämförelse med världens största (?) löparklubbs klubbmästerskap. Lonesome Runners kör KM den 4 juli, med tydliga regler, inget fusk, inga domare eller någon VAR att förlita sig på. FairPlay och kreativitet är klart vinnande ingredienser. Och löpning förstår. Frågar du mig hänger FairPlay, kreativitet och löpning väldigt tätt ihop. Så tätt så att de inte kan leva utan varandra? Hur som helst berättar jag om det här för att jag tycker att det är en fin inspiration för dig som letar efter det prestige- och prestationsbefriade springet i benen. Springet som är min grej även om jag älskar att tävla ...

Lonesome Runners Klubbmästerskap - regler

I det här mästerskapet vinner alla som ställer upp, snacka mästerskap i mästarklass! Och win win win på alla möjliga olika plan: självförtroende (YAY! Jag kan vinna), kondition (jo, för de flesta blir det en del flås under mästerskapet) och välmående (löpning, gemenskap, tillfredsställande) i största allmänhet. Och glädjen av att vara en del i en gemenskap, samtidigt som det är fullt möjligt att tävla helt i sin ensamhet. Passar mig perfekt just nu!

Reglerna är enkla:

1) Det finns inga regler: du springer hur långt och knasigt du vill.

2) Det finns inga regler: du springer så fort du kan en hittepå-distans och reggar ditt nya klubbrekord (i ett Facebookevenemang). Ju ovanligare distans desto större chans att du är ensam om den och då blir du ju förstås klubbmästare på den distansen. Det kan vara på en ovanlig plats, på ett ovanligt sätt. Vi har sett baklängeslöpningar, armar-upp-i-luften-löpningar, använd-alla-mina-skor-löpningar, millimaraton (drygt 42 meter), fishrun, fjärdingsmilar m.m. Ja, du fattar ... alla sätt är bra! Även de som till synes är riktigt dåliga :-)

mästerskap i mästarklass, löpning med trx
inte ens träningsklädd, ändå en mästare ... 

 

mästerskap i mästarklass, springatlon med springer ...
som värsta baywatchlivräddaren ...

  

Min mästerskapstitel i grenen springatlon med springer

Jag tog min mästerskapstitel tack vare att Brorsan (vår lille valp som du kan läsa mer om här) inte är springfärdig än (jag vet, ändå är han en springer spaniel he he) och inte heller redo att lämnas ensam för att jag ska kunna springa, så ... hemmaspring är en fenomenal lösning. En vinnande lösning! En lösning som gör mig till klubbmästare i ett mästerskap i mästarklass där alla vinner! 

Springatlon med springer består i en del spring med trx-band. För den här delgrenen vänder du ryggen mot fästet av bandet, fattar handtagen i armhålehöjd, antar en stolt, stark hållning, jobbar med höga knän, rosor på kinden och solsken i blick (Eller solsken som strilar in bland körsbärsträdsgrenarna i alla fall, som jag i morse). 

Det var den grenen jag hade tänkt att ställa upp i, men ... så kom Brorsan. Han tyckte också att trx- barfotalöpning verkade kul. Intressant. Och väldigt lek-vänligt, med fötter som rör sig precis framför sylvassa, nyfikna valptänder. Såatteeeee - trx-löpningen förvandlades till springatlon genom att jag la till grenen spring med springer. Plockade om min lille springer i famnen och sprang runt tre varv i trädgården. 

Okej, min gren kanske inte var den mest konditionshöjande av de alla, men vann gjorde jag! Kul hade jag! Brorsan också. Konditionen kan vi jobba på en annan dag. Eller i kväll ...

Heja mig ändå! Som vann! Nu ska jag fira med körsbär, hundlek och en highfive med mig själv!

Och du - det är fritt fram att vinna vilket mästerskap du än vill skapa. Jag hejar på dig, hela vägen. Och på Jannes gäng i Ryssland. Och ... på alla som deltar i leken vi kallar livet. 

Heja heja, ses snart igen såklart!
//Malin

PS. Du vet väl att du kan följa bloggen på Bloglovin´? Så missar du inte nästa mästerskap eller något annat hälsosamt jag skriver om ... 

 

 

 

Kommentarer

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.