Må bra - utan press och prestation

hälsa utan press och prestation

Skit i att persa på milen, slaviskt följa träningsprogram och äta de nya superduperhälsobären ... du känner dig själv bäst och vet vad du behöver mest. I´m sure! Fast det är klart: tror du att ett personligt rekord på milen eller ett träningsprogram som någon annan har skapat eller att de där nya superduperbären kommer att göra skillnad för dig, då ska du inte skita i det! 

Stoppa pressen
Men ett hett tips från en hälsokreatör så här i all enkelhet är att släppa press och prestation när det handlar om att må bra. När det gäller din hälsa har du redan har full koll på läget. Du vet vad du mår bra av, du kan det du behöver kunna för att må bra och dessutom har du förmodligen press på dig inom andra områden av livet: som jobbet, föräldra-, partner- och vänskapen. Räcker inte det? 

Hälsan är en jätteviktig del av livet, tro inget annat. Den kan inte sättas på paus eller skyfflas undan i en mörk vrå för att tas om hand sedan. Hälsan är här. Nu. Det du kan göra för att låta den vara med dig hela vägen är att strunta i att sätta likhetstecken mellan hälsa och prestation, släng bort kraven och känn efter: varför ska du ... vad du nu tycker att du ska göra för att må bra. Springa? Yoga? Vila? Äta hälsosamt? Sänka kraven på dig själv? Umgås mer med dina vänner? (sa ju att du vet bäst själv!). Det finns ju ingen tvekan om att det är fenomenalt hälsosamt att röra på sig, det är sanslöst viktigt att återhämta sig och att äta nyttigt. Men det finns ingen anledning att sätta press på sig själv att åstadkomma och leva ett liv som någon annan dikterar. 

Vad är viktigt för ditt välmående just nu?
Vad är viktigt för att du ska må bra just nu? Det kanske inte är samma som igår eller i augusti? Eller när du satte dina nyårslöften? Om du verkligen känner efter, vad är viktig just nu? För mig är återhämtning den viktigaste pucken att spela på just nu. Jag tränar och motionerar och är ibland alldeles för bra på att prioritera det. Samtidigt har jag ett företag att rådda med allt vad det innebär av försäljning, kunduppföljning, sociala medier, blogg, skapa nya tjänster och genomföra uppdrag som föreläsningar, workshops, kommunikations-samarbeten och träningspass och att administrera.

havet
Havet ... en fantastisk plats att vila vid, oavsett om det är att sitta och bara titta (du ser väderomslaget som är på väg in va?) eller att gå eller springa längs. Eller bada i. 

Det här behöver jag just nu
Det är så kul och tar aldrig slut. Jag skulle kunna jobba dygnet runt. Men: för att orka driva Hälsa mera vidare och leva som jag lär - bland annat lyssna på mig själv - behöver jag verkligen vila och samla kraft. Ta ett steg i taget. Det lilla steget. Älskar det! Har sådan glädje av det och är så otroligt glad att kunna dela det med dig. I Facebookgruppen Glad Fri Stark ägnar vi måndagar åt just små steg. Du är välkommen dit om du vill ha daglig hälsopepp. Fast ... det får du ju här också. På bloggen. Kom ihåg att följa mig på Bloglovin´så får du uppdateringarna automatiskt! 

PS. I webbkursen Glad Fri Stark tränar vi på just det här: att lita på oss själva och hitta vårt eget sätt att må bra eftersom vi känner oss bäst själva. Du är varmt välkommen att hänga med. Kursstart 23/10, med tjuvstart redan 18/10. Mer information om webbkursen Glad Fri Stark hittar du här: Glad Fri Stark - webbkursen

Dela gärna med dig av vad som är viktigast för ditt välmående just nu, använda kommentarerna här nedanför!

Ses snart igen,
heja heja heja dig så länge!
//Malin

Kommentarer

Och jag blir nyfiken på ditt rätta ... vaddå? Ditt rätta sätt att leva hälsosamt? Berätta gärna hur det går!

(i kursen letar vi - och när boken kommer (2/12) är du välkommen på boksläpp förstås!

Kram o heja på,
Malin

Permalink

Jag håller med dig Malin! Tror verkligen att det är superviktigt att göra skillnad på att träna för hälsa och prestation och det är mycket bra att du poängterar det.
Tränar man enbart för hälsan spelar det ju ingen roll vad man tränar - det viktigaste är ju att man använder sin kropp.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.