Motivation, hönor och ägg

motivation till löpning

Hönan eller ägget, vad kom först egentligen? Och spelar det egentligen någon roll? Inte för mig i alla fall. Däremot är jag tacksam över att man kan utgå från en det ena och än det andra förhållningssättet. Kan vara bra att tänka på när det gäller motivation, den som det inte är någon mening med att vänta in. Kör och gör om den inte finns där. Finns den: kör och gör. Same same, men med olika bränsle. 

Ibland gör du för att du vet att det leder till något du mår bra av, ibland mår du bra och gör bara därför. När det handlar om din hälsa, som det gör på den här bloggen, är det mest intressant att du gör och att du hittar ditt sätt att bli motiverad till att göra det. Och det är som det är med den där motivationen: ibland kommer den från att du tvingar dig själv att göra, för du vet att du mår bra av det. Ibland är du så motiverad och mår så bra att du gör av bara farten. 

Jo men visst, göra sådant som är kul och att ha vanan inne underlättar, men det är en helt annan historia. Idag handlade det om hönor och ägg. Och att vad som kommer först inte spelar någon roll. Håller du med? Eller inte? Kommentera gärna gärna här!

Idag kände jag faktiskt inte alls för att springa, som jag gör allt som oftast. Men jag visste att jag behövde energin från en runda och jag vet ju hur gôtt det är när jag har sprungit. Och under tiden jag springer. Så jag sprang. Och du: jag ångrar mig inte ett endaste dugg! Gôtt e d!

Just det ja: idag är det motivationsmåndag i GladFriStark-gruppen. Välkommen in att inspireras av andras motivation och att inspirera andra med din. (På onsdag drar vi igång en ny utmaning där, välmotiverat att hänga på just nu!) Länk till GladFriStark på Facebook

Ses snart,
Malin

Mer om motivation hittar du här: 

Lura dina ursäkter

Ett mål är ett mål. Eller? 

Konsten att vingla

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.