Nya vägar till motivation och min längtan efter en hund

ny cykelväg

Idag har jag tagit nya vägar! Är ute och rör mig i närområdet nästan, nästan, nästan varje dag och hamnar ofta på de gamla vanliga stigarna. Men idag valde jag andra vägar, stigar och en hel del andra bullar (men det är en annan historia som har med min yngste son som fyller 19 år att göra). För att få ny inspiration, komma till nya insikter och kanske hitta en ny favoritväg? 

Tips för motionsmotivation
Dagens tips i septemberutmaningen #liteofta är att välja motion som steg ett och välja en ny, oväntad väg som steg två. Ny miljö omkring dig, ny utsikt och nya stigar att trampa på kan göra att lusten att röra på dig stiger. Hjärnan är visserligen trygg i det gamla invanda, men den gillar nytt och kan få en skjuts av energi av nya äventyr. 

Dagens utmaningstips kan lika gärna vara en genväg som en omväg - den handlar om att upptäcka att något så enkelt som en annan väg hem (eller bort) kan skapa ny motivation till motion. Try it! You'll like it... 

rönnbär

Jag cyklade en annan väg hem från förmiddagens padeltennisträning. Istället för ren asfalt, längs en bilväg fick jag mig det här (bilderna) till livs. Om jag ångrar mig? Näe. Vill ut igen. Det händer bra grejer med mig därute. Och ju fler äventyr utomhus jag ägnar mig åt, desto mer saknar jag en fyrbent kompis. Hade ju världens finaste irländska setter i massor med år och med en sådan sköning i sällskap var nästan varje promenad ett äventyr. Han ville verkligen testa nya vägar! Följa nya dofter! Jag älskade min setter, vågar mig inte på samma ras igen av rädsla att jämföra... Kanske dumt, vet inte. Letar hur som helst hund. Har du några heta tips? Dela gärna med dig!

PS. De andra bullarna till min lille 19-åring kom i form av värsta chokladtårtan. Han älskar choklad. Hans mamma älskar att han älskar choklad. Och hon älskar honom! 
chokladtårta

Ses snart igen!

//Malin

 

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Det snällaste du kan göra för en författare: köp hennes bok!

Jag har köpt träningsredskap som miniband och trx hos Träningspartner.

Glad fri stark, författare, bok om hälsa

 

Beställ GLAD FRi STARK! Boken om hälsa du inte ska läsa, utan göra ... 

En hel bok fullknôkad med löparglädje. Köp boken!