Plogga - så håller vi längre!

Malin Lundskog bloggar

Jag är så glad och tacksam över att jag har hittat löpningen. Som återhämtning, uppvaknande, energikälla och bara ren och skär njutning i all sin enkelhet. Det är inte bara som jag tror och känner utan det är ju faktiskt så att du som har god kondition och som rör på dig regelbundet håller längre.

Du sparar hjärtat genom att använda det (mer om det i Maxa din pulsbaserade träning) - bara en sån sak talar ju för ökad hållbarhet, eller hur? Du tål stress bättre om du har hyfsad kondition (mer här: Löpning och hållbarhetoch du ökar chansen till ett friskt liv. Så värt! 

En av de fina grejerna med löpning är att det är så enkelt. Bara att ge sig utanför dörren och vips! Så kan du börja springa... Det kostar ett par löparskor, men i övrigt kommer du undan billigt, det är du och naturen eller vilken omgivning du nu än befinner dig i. Och du kan ta med dig träningen på semestern utan problem. Perfekt i dessa semestertider.

Eller träning och träning förresten... Löpning behöver inte vara träning. Det kan vara motion också. Ett sätt att transportera sig på, som sparar både dig och miljön. Den kombon gillar jag! Transportlöning har jag gjort till en vana. Inte alls alltid och inte alls överallt, men det funkar oftare än jag trodde innan jag testade första gången. 

Plogga
Och nu kommer en trend som har med både människa, miljö och hållbarhet att göra: att plogga! Du plockar skräp och springer, eller joggar, så stämmer det bättre med ordet. Och du hinner plocka skräpet... Visst - det bästa hade varit om det inte fanns något skräp ute i naturen, men det gör det. Allt är inte slängt av lathet och slarv (jag har tappat en hel drös med hundbajspåsar genom åren till exempel, säkert till någons stora förargelse), men mycket är det. Det kan också kännas orättvist att du ska plocka upp efter någon annan, men vår natur, vår miljö - den tar vi ansvar för tillsammans tycker jag. Håller du med?! Det är ju bevisat att det är svårare att förstöra en omgivning som är fin, så vi gör det svårt för dem tycker jag. Och är det inte svårare än att plocka skräp när vi ändå är ute och njuter, så.. kör vi! Eller? 

Just nu kan du hämta dig en alldeles egen skräpplockarpåse (som jag håller i på bilden) på Naturkompaniet, som driver kampanjen "I leave nothing but footprints" tillsammans med bland andra Håll Sverige Rent. Visst är det fint att flera krafter jobbar för hållbarhet?

Här kan du höra mer om att plogga och en riktig entusiast: Plogga i P4

Ses snart! 
//Malin

PS. Följ mig på Bloglovin´ - så får du blogguppdateringarna automatiskt. 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.