Prestationsfri hälsa i poddformat

prestationsfri hälsa, verkställande visionärer, podd, Malin Lundskog

Prestationsfri hälsa

inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bokus

Prestationsfri hälsa kallade Hanna och Anna poddavsnittet i Verkställande visionärer när jag gästade dem där. Vad tycker du om det? Låter det bra eller osannolikt? Eller skönt? Eller till och med kravfyllt? Jag tycker att det låter jättebra och blev himla stolt över att "mitt" avsnitt fick just den titeln. Det är ju precis så jag vill att vi tänker och agerar hälsosamt: utan krav på prestation.

Känner du som jag att vindarna håller på att vända? Eller är det jag som rör mig i någon slags filterbubbla fylld av åsikter som att det är viktigt att tycka om sig, att inte jämföra med andra, att det lilla stegets kraft är väldigt stor, kroppspositivism och att alla är perfekta? Hoppas inte det! Det är ju där hälsan finns tycker jag. I just accepterandet av oss själva. Håller du med? 

Det här är vad jag pratar om när jag pratar om hälsa

När jag pratar om hälsa pratar jag om det långsiktiga välbefinnandet. Om glädjen, tillfredsställelsen och energin som kommer av att kropp och knopp dels får vara som de är och dels utmanas och utvecklas. Och att det inte är resultat i siffror, kilometrar eller kilon som är måttstocken på hur bra du mår, utan mjuka värden som goa känslor. Hälsa är att vara trygg i sig själv, strunta i normer och ändå inte strunta i att röra på kroppen, sova och äta bra. 

Vet inte om du håller med, men visst har vi press på oss att vara stöpta på ett visst sätt, både fysiskt och mentalt? Börjar det inte bli tröttsamt att allt ska kunna mätas i siffra, att alla ska bli ironmen och att det verkar viktigare att springa milen under än timme än att faktiskt ge sig ut och röra på sig regelbundet? 

Nej, vi ska inte fega ur

Jag menar inte alls att vi ska fega ur och inte ta i på träningspassen eller ge oss fasen på att nå vissa mål, men ... när det kommer till vår hälsa så är den inget kortsiktigt projekt som vi fixar måndag kl 17-18 eller lördagar kl 9-11. Den är en livslång process! Och då är det väl inte mer än jättelämpligt att vi inte pressar skiten ur den för att nå resultat som inte gynnar vårt långsiktiga välmående? 

Vad tycker du?

Vill du höra mer?

Vill du lyssna när Hanna och Anna från Verkställande visionärer och jag pratar om prestationsfri hälsa? Gör det J Du hittar avsnittet här: Prestationsfri hälsa och självklart där du hittar andra poddar du lyssnar på. 

Jag vill gärna höra mer av vad du tycker och tänker om hälsa och prestation. Varmt välkommen att dela dina tankar i kommentarerna (eller via mail om det känns bättre)

Vill du läsa mer?

prestationsfri hälsa, goda vanor, Malin Lundskog

Du vet väl att jag har skrivit boken GLAD FRi STARK? I den hittar du mängder av hälsa som inte ställer krav på prestation. Beställ hos mig (lovar att signera fint!) eller hos Bokus, om du ändå ska köpa andra böcker.

Ses snart igen!

heja dig så länge
//Malin

PS. Extra kul blev det på slutet av podden när Anna sa "fy fan vad skönt! Jag var lite rädd för ett sådant där tiobästatipsenförattmåbäst-avsnitt. Härligt att det blev något helt annat!" Jag gillar inte tipslistor - de funkar sällan. Men, det är de som säljer, så ibland halkar jag dit trots allt och vill ge min bästa tips som om de skulle gälla alla. Alltid. De gäller möjligtvis mig själv ;-) 

 

Kommentarer

Permalink

Håller definitivt med, i alla fall nu. Tidigare hade jag mätt i de där kalorierna och kilometrarna. Att jag faktiskt rör på mig är det jag tänker på nu.

Tack för poddtips, måste se till att lyssna och höra mer om ämnet!

Permalink

Så kul med podcast Malin, den ska jag genast lyssna på. Kan aldrig få för många podcasts att välja av.
Blir en prommis ut i naturen och en kanottur idag. Känns som bra motion för glädje & hälsa !

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.