Redo för mer glädje, frihet och styrka!

glad fri stark - gänget på kurs

Har precis kommit hem efter en vecka som gav mersmak. På alla möjliga sätt! Miljön, människorna, maten och feedbacken. Jag är definitivt redo för mer glädje, frihet och styrka!

Glad fri stark - kursen 
Under förra veckan ledde jag kursen "Glad Fri Stark - med hälsan som hävstång" på hälsohemmet Masesgården i Dalarna. Kursen är en fem dagars aha-upplevelse för de flesta, med reflektioner över vad det är som hindrar en att få tummen ur och skaffa hälsosamma rutiner och goda vanor och hur enkelt man kan göra det hälsosamt för sig. Och vad hälsa egentligen innebär för var och en.

Det är oerhört lyxigt att få vara med om andra människors aha-upplevelsestunder. När de hittar grejen med sin egen hälsa, känner i magen vad som betyder något och vad som är viktigt. 

Under kursen pratade vi hälsa, glädje, frihet och styrka, vi diskuterade hur beroende motivationen är av svaret på frågan varför en ska träna, äta bra, vila och ha kul i livet. Vi testade avslappning och mental träning och vi dansade etiopisk dans. Ja, vi tränade också. Kondition, styrka, pilates, inomhus och utomhus, vid Siljan och på dansbanan... Fys funkar överallt och i alla lägen!

Det är stort att få ta del av andra människors glädje och utveckling och jag är oerhört nyfiken på hur deltagarna kommer att ta sig framåt. Det är jag alltid! Efter varje kurs, föreläsning och löparläger jag har finns den där undran i mig: hur går det? Njuter de och har kul på vägen (viktigt för mig)? Glömmer de av sig (vanligt ju)? Har de frågor de vill ställa? Och om de har frågor att ställa: kommer de att höra av sig? Jag vill att de gör det! Som en morsa vill jag följa med i mina adepters utveckling och finnas där för dem. Många hör av sig och det är kul!

Människorna och miljön
Alltså... jag visste inte att det är så galet fint i Dalarna! Masesgården ligger strax utanför Leksand och nära Siljan. Hur fint som helst! Och hur fina människor som helst, både de som jobbar på gården och de som deltog i kursen. Stigarna att springa på, trädgårdarna som det är okej att gå igenom, den vedeldade bastun, den galet goda maten, en svalkande Siljan och bara grejen av att sitta i solen och luta sig mot en faluröd vägg från 1800-talet, sträcka ut handen och plocka en näve vinbär och veta att allt är precis som det ska vara. Kolla bara här: 
 

promenad till Siljan
Här promenerade vi till Siljan, till bastun och naturens eget gym...
bastu Masesgården
För mig som älskar både bad och bastu var det här rena pradiset. Visst är det vackert?!
 
Granberget utsikt
Och utsikten... uppifrån Granberget, 5 km från Masesgården

 

löprunda Siljan
Tog mig själv på löptur längs strandkanten av Siljan. Lyxigt värre!

 

Masesgården Pipa Lena
Med min nya idol: Pipa Lena! Som sköter ruljansen på Masesgården och som gör det med sådan fenomenal bravur, glädje, serviceanda, energi, vänlighet och allt man kan önska sig. Och kanske lite till...

Mer glädje frihet och styrka
Som sagt: jag är redo och ser verkligen fram emot att åka tillbaka till Masesgården 18-25 november. Då leder jag kursen Glad Fri Stark igen och du är självklart välkommen att hänga med! Klicka dig in på Masesgårdens hemsida för anmälan. 

Det här fick jag, bland annat, höra från deltagarna:

"Du är fenomenal på att anpassa innehållet och träningen efter de som går kursen. Tack för det!"

"Jag har fått med mig mycket mer än jag trodde från början. Vilka insikter! Wow för dig, Malin!"

"Tack för att du är så envis och inte gav upp förrän jag vågade se mina egna ursäkter."

"Vilken inspiration du är. Kan du följa med mig hem och fortsätta inspirera?"

"Jag ska rekommendera din kurs för mina vänner. Spelar ingen roll om de är fysiskt vältränade, det här är verkligen en kurs för alla som vill lära känna sig själva och inte gå på fler quickfixar"

Vill du hitta energin och lugnet redan nu?
Kan du inte hålla dig till november utan vill hitta till ett liv med sänkta axlar och hälsosamma vanor redan nu? Häng med på GladFriStark - med hälsan som hävstång på webben. Här hittar du min webbkurs Webbkursen förtar inte in real life-kursen eller vice versa. För mycket av det goda kan man väl inte få? 

PS. I brist på min egen tid och energi för att stötta dem jag möter i sådana här sammanhang har jag skapat Facebookgruppen GladFriStark - den alla som vill leva ett gôtt hälsosamt liv välkomna till. Ett litet blygsamt gäng har hittat dit. Hoppas fler kommer med i gemenskapen och använder gruppen för att få och ge hälsopepp. Du kanske? Kommande vecka återkommer livesändningarna i den gruppen - en veckovis kick i rumpan. 

Och du: du vet väl att du är välkommen att följa mig på Bloglovin´

Ses snart!

//Malin

Stora bilden: de flesta av sköningarna som gick kursen. 

Kommentarer

Permalink

Tack för fantastiska dagar! Du gav mig så mycket energi. Att jag skulle kunna träna på morgonen innan frukost kändes omöjligt MEN det går, iaf två ggr i veckan. Dessutom har jag slutat med socker till kaffet 0:)många kramar o tack!

Permalink

Tack för fantastiska dagar! Du gav mig så mycket energi. Att jag skulle kunna träna på morgonen innan frukost kändes omöjligt MEN det går, iaf två ggr i veckan. Dessutom har jag slutat med socker till kaffet 0:)många kramar o tack!

Åh, tänk att jag har missat din kommentar här! TACK så jättemycket för de fina orden och för ditt härliga deltagande.

Hoppas att det fortsätter på samma sätt. Och att DU fortsätter att vara du!

KRAM Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.