Så här blir senväg en genväg!

gå en omväg

Vi fortsätter med utmaningen motion var dag, vardag som helgdag och vad passar bättre en fredag än att ta en senväg? Som blir en genväg alltså! Så här tänker jag: 

Sluta gena!
Det är inbyggt i oss sedan hur långt som helst tillbaka: att vi ska gena! Ta närmsta vägen, för att inte slösa med energi utan orka mer när det verkligen behövs. Men alltså: de flesta av oss behöver inte spara på energi nu för tiden, snarare tvärtom! Vi behöver tänka på att röra på kroppen för att omsätta vår energi till kraft, kreativitet och glädje. Därför är det hur smart som helst att ta omvägar när du ändå är ute och rör dig, de senvägarna blir genvägarna till bättre hälsa och större vana vid att gå de extra metrarna som kan vara skillnaden som gör skillnaden.  

Ska du gå till bussen? Gå lite längre. Ska du gå över till grannen? Ta en annan väg. Ja, du fattar grejen, det är jag helt säker på eftersom du är klok som en bok och inser att genvägarna till hälsa ligger i senvägarna. Så idag vänder vi på steken och kör senvägen till en genväg. För mer kraft, ökad energi och skön fredagsfeeling!

Heja heja,

Det här är det åttonde #liteofta-tipset av 30 under september. Häromdagen gick vi omvägar till trappor och innan dess gick vi ärenden. Hur går det för dig? Har du fått igång någon rörelse var dag? I så fall: märker du någon skillnad på hur du känner dig?

Som vanligt: tagga #liteofta på Instagram, så får du en extra klapp på axeln av mig där.

Ses snart,

Malin 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.