Så här blir senväg en genväg!

gå en omväg

Vi fortsätter med utmaningen motion var dag, vardag som helgdag och vad passar bättre en fredag än att ta en senväg? Som blir en genväg alltså! Så här tänker jag: 

Sluta gena!
Det är inbyggt i oss sedan hur långt som helst tillbaka: att vi ska gena! Ta närmsta vägen, för att inte slösa med energi utan orka mer när det verkligen behövs. Men alltså: de flesta av oss behöver inte spara på energi nu för tiden, snarare tvärtom! Vi behöver tänka på att röra på kroppen för att omsätta vår energi till kraft, kreativitet och glädje. Därför är det hur smart som helst att ta omvägar när du ändå är ute och rör dig, de senvägarna blir genvägarna till bättre hälsa och större vana vid att gå de extra metrarna som kan vara skillnaden som gör skillnaden.  

Ska du gå till bussen? Gå lite längre. Ska du gå över till grannen? Ta en annan väg. Ja, du fattar grejen, det är jag helt säker på eftersom du är klok som en bok och inser att genvägarna till hälsa ligger i senvägarna. Så idag vänder vi på steken och kör senvägen till en genväg. För mer kraft, ökad energi och skön fredagsfeeling!

Heja heja,

Det här är det åttonde #liteofta-tipset av 30 under september. Häromdagen gick vi omvägar till trappor och innan dess gick vi ärenden. Hur går det för dig? Har du fått igång någon rörelse var dag? I så fall: märker du någon skillnad på hur du känner dig?

Som vanligt: tagga #liteofta på Instagram, så får du en extra klapp på axeln av mig där.

Ses snart,

Malin 

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Det snällaste du kan göra för en författare: köp hennes bok!

Jag har köpt träningsredskap som miniband och trx hos Träningspartner.

Glad fri stark, författare, bok om hälsa

 

Beställ GLAD FRi STARK! Boken om hälsa du inte ska läsa, utan göra ... 

En hel bok fullknôkad med löparglädje. Köp boken!