Så här får du vad du begär

så här får du vad du begär, ha-nivå, Malin Lundskog

Så här får du vad du begär

Så här får du vad du begär - ska det verkligen behöva bloggas om? Ja! Om du visste hur många som tror att de vet vad de vill ha och sen ... inte vågar begära det. Och därför inte får det. Och därför tycker att det aldrig går deras väg och att de inte är berättigade till att begära mer av livet än det de redan har.

En av anledningarna till att de inte får det de vill ha, eller säger sig vilja ha, är att de inte är redo att ta emot det när det väl kommer till dem. De fegar ur! Inte för att de är fega typer i största allmänhet utan för att det är mycket lättare att längta efter det vi vill ha än att tacka och ta emot med öppna armar. Som de flesta av oss är de otränade i att ta emot. Och att vilja ha!

Vad begär du av livet?

Det är inte okej att vilja ha. I alla fall inte att säga att vi vill ha. Alltså, jo - det är självklart okej, men normerna omkring oss hindrar oss från att uttala våra drömmar. Eller snarare: vi låter normerna hindra oss. Jag vet att jag inte är ensam om att till exempel tänka på hur oerhört jobbigt det skulle vara om jag någon gång verkligen behövde sätta syrgasmasken på mig själv först för att få tillräckligt med kraft att kunna hjälpa dem omkring mig. Grejen med att tänka på sig själv först liksom ... känns ju löjligt egoistiskt. Fult. Inte rumsrent. Förmodligen därför som flygvärdinnorna behöver upprepa det för oss gång på gång på gång. Men vet du vad: det är mycket lättare att få det du vill ha om du vågar begära det, om du är redo att ta emot det och om du vet vad det är du vill ha. 

Vi är så otränade på att vilja ha att vi oftast är ganska diffusa med våra önskningar om vad livet ska innehålla. Vi kan lite luddigt tänka att tillräckligt med pengar vore fint (hur mycket är tillräckligt?), att en hyfsad kondition vore toppen (vad sjutton är en hyfsad kondition?) eller en härlig semester (härlig, vad innebär det?) hade suttit gott. Ja, du fattar ... Du är ju smart! 

Tips på hur du får vad du vill ha:

  • Ta reda på vad det är du vill ha. Vad innebär till exempel tillräckligt med pengar eller hyfsad kondition? Och vad är en härlig semester för just dig?
  • Våga begära! Våga fråga efter det du vill ha. Antingen ut i universum om inte det känns alldeles för flummigt för dig, eller berätta för dem du har omkring dig vad det är du vill ha. Och för dig själv. Uttala ditt begär!
  • Var redo att ta emot! Om det helt plötsligt dyker upp möjligheter till att dra in mer pengar (loops! är du beredd att göra jobbet?), träna mer effektivt (oj oj oj, är du redo att bryta invanda mönster?) eller  om just din drömsemester  (woopa! hoppar du på det?) - är du beredd då? Ser du dörrarna som öppnas? 
  • Var tacksam! Våga vara tacksam utan dåligt samvete eller tankar på att det kanske dyker upp något bättre sen, eller hindra dig själv med att du ska avsluta något först. Vill du ha och du får? Tacka och ta emot!
  • Skicka vidare ... uttryck din tacksamhet och visa din genuina glädje för det du har fått (fått och fått? Du har ju behövt jobba för det). Är det någon annan du har att tacka, som har hjälpt dig på vägen? Visa din tacksamhet! Energin från din nya nivå sprider sig och världen blir inte sämre av att fler vill ha mer. De allra flesta av oss vill ju faktiskt inte ha något på någon annans bekostnad, eller hur?

Nu kör vi: visar världen vår aptit och gör oss redo för att levla upp vår ha-nivå. Klart att vi ska ha! Men också klart att vi inte får om vi inte vet vad det är vi vill ha och dessutom inte uttalar det ...

så här får du vad du begär, löparglädje, Malin Lundskog, blogg, ha-nivå
På min ha-nivå fortsätter löparglädjen att frodas!

Min ha-nivå

Vad jag vill ha? En assistent i företaget, en plats i TV-soffan för att kunna göra skillnad och sprida min mission om glädje, frihet och styrka åt folket med en krångelfri hälsa som hävstång, en lycklig och lydig hund och minst sex veckor i snön med min man varje år. Just det ja, jag vill skriva en bästsäljande roman också. Och springa var och varannan morgon (diffust? säg 3-4 gånger/vecka ...). Bland annat.

Vad säger du, är det för mycket begärt? Jag tror inte det, men jag inser ju att det kräver ett jävlaranamma och en rejäl arbetsinsats på mängder av olika plan. Det läskigaste är gjort: jag har uttalat det offentligt. Nu är det bara resten kvar ... Och det vet vi ju allihop, att det mesta i livet inte kommer serverat på det berömda silverfatet utan det kommer av enträget arbete och väldigt ofta också av en tro och tillit på att en klarar av att ta sig dit en vill nå. 

PS. För en gångs skull tror jag att mormor hade fel. Hon brukade säga det där om att den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Det här mormor, är något annat. Det här är inget begär på någon annans bekostnad, det här är begär som gynnar världen. Så här får du vad du begär.

Vill du ha vad du begär?

Vill få det du begär när det gäller din hälsa? Häng med på Master mind, som startar i augusti. Det är ett oerhört kraftfullt sätt att skaffa sig suveräna förutsättningar att lyckas nå sina mål. Här hittar du information om mastermind: Så här får du vad du begär med en mastermind.

Det är okej att begära mer av livet än det du har och ju mer du begär, desto mer får du. Alltså: ju mer du begär, desto mer jobb är du redo att lägga ner för att få det du vill ha och det är därför du får det. Det här kom jag till insikt om när jag gick Extended Freedom Academy för Anna Åberg. Nu är jag löjligt stolt och tacksam över att själv leda ett gäng företagare mot deras nya ha-nivå. De vet inte om det än bara, för kursen har precis börjat.  Extended Freedom Academy för hälsoföretagare, kursen för dig som vill lyckas med din onlineverksamhet. Vill du hänga på? Hör av dig. Allt är möjligt! Tillsammans med likasinnade som också begär massor av livet är det lättare. Så här får du vad du begär!

Ses snart igen - det är också ett begär jag har. He he he.

Heja dig sålänge!
//Malin

Kommentarer

Permalink

Vad klokt skrivet :)
Jag tror ibland att när vi har en dröm om något och den sedan dyker upp framför oss dissar vi det ofta för att det kanske inte är precis som vi tänkt att det ska vara eller att vi, precis som du beskriver, inte mentalt är beredda att offra saker det innebär att få din dröm uppfylld. Även en dröm innebär ju uppoffringar och anpassande. Blev inspirerad av din text :)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.