Sju tips för hur du kommer igång!

sju tips för hur du kommer igång, goda vanor, Malin Lundskog, blogg

Sju tips för hur du kommer igång!

Sju tips för hur du kommer igång. Jag vet. Du har läst om det förut. Du har kanske till och med sett just de här tipsen förut. Men det skadar inte att dra upp dem igen. Även om de inte gjorde något underverk förra gången, så är läget ett helt annat nu, du är en annan du och du har helt nya förutsättningar att ta till dig samma gamla tips. Kanske är det till och med så att en del av tipsen är nya? Läs, så får du se om det är är bra tips för hur du kommer igång med dina goda vanor!

Här är mina sju tips för hur du kommer igång:

  1. Livet kommer inte emellan! Se de goda vanorna du vill komma igång med som en del av livet, inte som något som ligger utanför livet - det hindrar livet att komma emellan och den ursäkten värdelös. Men hey! Det betyder ju inte att det inte kommer dagar/veckor då du inte har energi att lägga på din nya vana. Är du med? 
  2. Omge dig med dem som peppar och lyfter dig! Din omgivnings attityd till det du gör och vill sätta igång att göra påverkar dig. Det är lätt att bli sänkt av någons illvilliga kommentar "fan vad du är hurtig då" till dig som vill komma igång med träning eller "herregud vad du äter nyttigt. Kan du inte släppa loss lite?" till dig som vill ändra din kosthållning. Häng med dem som säger heja heja!
  3. Lita på det lilla stegets kraft! Våga ta mängder med små steg och ha tålamod med resultatet. Det håller oändligt mycket bättre i längden! Och steget att faktiskt komma igång blir inte så oöverstigligt. Håller du med?
  4. Knuffa dig själv i rätt riktning! Nudging är inte bara ett trendigt ord, det är också ett funktionellt sätt att göra kom-igångandet lättare. Genom att göra de önskvärda valen lättare än de som inte är önskvärda kommer du en bit på vägen. Göm undan alla kläder utom träningskläder om du vill komma igång med att träna, skänk bort all mat du egentligen inte vill äta och ha bara mat du vill äta hemma, göm bilnyckeln och häng cykelnyckeln väl synlig om du vill börja vardagsmotionera.
  5. En sak i taget! Välj att komma igång med en ny vana i taget, de goda vanorna brukar smitta av sig på andra goda vanor. Vill du både börja träna, äta bättre, gå och lägga dig tidigare på kvällen till exempel: välj en av de vanorna. Regelbunden träning leder ofta till sundare aptit och de båda ger ofta en bättre sömn. God sömn ger mer energi till träning och mindre sötsug. Och. Så. Vidare.
  6. Schemalägg rimligt! Lägg in det du vill göra i kalendern på ett rimligt sätt. Är du en överambitiös typ, var snäll mot dig själv och gör en realistisk plan, inte en önskvärd. Är du en underambitiös (finns ordet ens?) typ, sätt lite press på dig själv. Att schemalägga träning är oftast enkelt (pratar om schemaläggningen nu, inte själva genomförandet), men om kost är grejen för dig kan schemaläggning av vad du äter när vara en sätt att planera. 
  7. Ring en vän! Att ha någon annan att ansvara inför hjälper många. Dels kan det ju vara kul att ha någon att tärna eller laga ny sorts mat med - men det kan hjälpa att ha någon som du helt enkelt bara rapporterar dina stordåd (även små saker är stora dåd ibland ju!) för. Någon som ser dig, när din egen syn inte räcker till.
sju tips för hur du kommer igång
och ibland behöver vi komma igång med att komma ner i varv ... Vad behöver du komma igång med?

Kort och gott: kör och gör! Självklart finns det fler tips, men det här är ett viktigt urval på sju tips för hur du kommer igång. Att sedan hålla igång är en annan femma, men det återkommer vi till. 

Hoppas att du gillar mina sju tips för hur du kommer igång. Har du några andra tips som du tycker är minst lika viktiga? Dela gärna i kommentarerna nedan. 

Idag är det torsdag och i vanlig ordning har Madeleine på Life at Core och jag livesändning på Facebook. Ikväll pratar vi om just det här med att komma igång. Du är varmt välkommen: kl 20.00 på min Facebooksida är det som gäller. Som vanligt ligger filmen kvar, så ingen panik om du inte såg det här inlägget i tid. 

Ses snart igen,

heja heja dig tills dess!
//Malin

Kommentarer

Permalink

Kul med pepp punkter 👍 Jag vill lägga extra stor vikt vid den sista punkten, med en eller flera vänner. Jag har kommit igång 2 ggr/v på träning och varje gång hör vi med varandra vem som ska med och då blir det en mkt bra push/morot 😃

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.