Skriver för hälsan

Malin Lundskog skriver

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Just nu skriver jag mycket, både om och för hälsan. Det jag skriver om blir en bok och massa blogginlägg. Det jag skriver för är min egen hälsa och utveckling.

Det jag skriver och har skrivit om
En del av det kommer här på bloggen, något i nyhetsbreven jag skickar ut lite sådär oregelbundet (signa upp dig för ditt eget ex här på hemsidan) och en hel del hamnar i boken som kommer ut i november. Som jag ser fram emot att få dela med mig av den! Jösses vad mycket glädje, frihet och styrka vi ska omge oss med då!

Du som har hängt med mig ett tag vet också att jag redan har skrivit bok tillsammans med andra. De som är relevanta på den här bloggen är "Hälsan i fokus - för framgångsrika ledare" och "Några varv runt jorden, bara". Den förstnämnda boken skev jag tillsammans med Malin, som var med mig och startade Hälsa mera, och den är ett verktyg för dig som leder både dig själv och andra och som vill att hälsan ska vara en naturlig del i både arbeta- och privatlivet.

I Några varv runt jorden, bara är vi flera författare som har skrivit varsitt avsnitt om löpning och löpningens betydelse i livet. Några skriver om tider och personbästan, men de flesta har en djupare relation än så till sin löpning. Den är en jätteinspiration för dig som gillar eller vill gilla att springa. 

Både Hälsan i fokus för framgångsrika ledare och Några varv runt jorden, bara hittar du på Bokus till exempel. Jag tycker att det är jättesmidigt att beställa böcker över nätet, fort och att kommer de som ett bra på posten. Lyxigt, om du frågar mig!

Om att skriva för hälsan
Jag skriver en stund nästan, nästan varje morgon utifrån vad jag känner när jag vaknar. 

Det är lite klurigt det där med känslor. Och spännande! Ju mer öppen jag är med mig själv desto bättre lär jag känna mig själv och desto mer förstår jag mig på varför jag gör som gör, tänker som jag tänker och säger som jag säger. Och ja - det har med hälsa att göra det här, för hälsan sitter inte bara i mina sköna löpturer, min goda nattsömn, maten och umgänget utan i hela livet.

Jag lär mig vad som är viktigt för mig själv, vilket faktiskt inte är så lätt som man kan tro. Just tror är oftast det vi gör. Tror att vi vet vad vi vill och drömmer om och vill. Tror att det vi drömde om för tio år sedan är det vi också drömmer om nu, men vet du vad: vi utvecklas! Vi ändrar våra drömmar! Tycker att annat är viktigt nu jämfört med då. Och vet vi inte om att vi utvecklas och drömmer om annat nu än då, så går vi ju runt och tror att vi är någon annan än den vi är. Är du med? Sånt skriver jag av mig om varje morgon. 

En stunds reflektion till morgonkaffet och sen tar dagen över med löpturer, jobb och andra härligheter. 

Den oförstörda morgonstunden
Morgonstund har guld i mun på många sätt, väldigt mycket för att den är så oskyldig... Jag har inte hunnit låsa in mig i jobbtänk och andras påverkan utan är ren och oförstörd (låter väldigt jungfruligt, men hoppas att du förstår). Det reflekterande skrivandet sorterar upp alla tankar som vaknar till liv och hjälper mig att veta vad jag vill och hur jag vill vara. Just nu. Det ändras ju successivt - gäller att hänga med sig själv på resan;-) 

Vet du vad du har för drömmar just nu? Är det samma som det alltid har varit? Dela gärna med dig i kommentarerna här nedan! 

Vad jag drömmer om: 
Fortsätt drömma (here me out om den här! TÄNK om den blir sann...)
Chefens våta dröm

PS. Du vet väl att du kan följa mig på Bloglovin´?

PPS: När du använder länken till Bokus - att det är en annonslänk betyder att jag drar in en slant för varje köp som görs via min länk. Men: inget av det jag skriver är sponsrat, det är min egen kunskap och erfarenhet som kommer till uttryck! 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.