Smart med vardagsmotion - för både dig och miljön

transportcykling, Malin Lundskog

Vardagsmotion är en fenomenal uppfinning! När det gäller din hälsa kommer du långt med transportlöpning, -cykling och/eller -promenader. Även om du inte tar dig så långt. För en långsiktigt hållbar hälsa är motion avgörande, träning är inte lika viktigt. För en långsiktigt hållbar hälsa är stunderna på cykeln eller den väg du går eller springer avgörande - där kan du få mängder med mental återhämtning. 

Genom att välja kroppen som motor när du transporterar dig är det inte bara du som håller längre. Miljön vinner massor på det! 

Människan och miljön - det som är bra för den ena är oftast bra för den andra. Det som förstör för den ena i längden förstör faktiskt också för den andra i längden, så mer transportmotion åt folket. Transportmotion är dessutom fyllt av extra tillfällen att vara ute och uppleva naturen, hänga med när årstiderna växlar, se knoppar brista och höra fåglar kvittra. Det kanske är så härligt att du till och med tar dig en omväg? Passa på liksom... 

Kommer du ihåg min 30-dagarsutmaning, då jag peppade mig själv att välja transport genom att cykla, springa eller gå om det tog mindre än 20 minuter dit jag skulle. Det kan vara något av det bästa jag har bestämt för! Sällan är regnet så blött när man väl är ute i det som det ser ut inifrån. Sällan är humöret så uppåt som efter en stund i rörelse. Och sällan, nej jag menar aldrig, ångrar jag en stund ute i friska luften. 

Det finns många positiva effekter av att vara utomhus - immunförsvaret blir starkare,   sjunker, humöret stiger och det är... gôtt helt enkelt, inte oviktigt alls när det gäller hälsan. 

Earth Overshoot Day
Tänkte extra mycket på det idag, då det är overshootday. Idag, redan i början av augusti, är dagen då vi (ja, vi alla tillsammans) har har använt årsbudgeten av naturens förnyelsebara resurser. Vi lever loppan som om vi hade 1,7 jordklot att använda oss av. Visst är det galet? Vill du läsa mer om det här kan du gå in på svenska Världsnaturfonden - de vet mycket mer än jag. 

Jag är expert på motion
Världsnaturfonden vet massor om miljön. Jag vet massor om motion och fysisk aktivitet. Det är ju det den här bloggen handlar om. På ett hållbart sätt. Då kommer miljön med på ett hörn ibland. Och dessutom är den mentala hälsan alltid med i matchen. 

Vad säger du - ska vi köra en utmaning för transportmotion igen? Du kan börja idag om du inte redan är igång. Vi kör gemensamt från och med förste september. Tills dess: berätta gärna mer om din vardagsmotion i kommentarerna här nedan. Så kan vi peppa varandra!

Vill du läsa mer om hur jag tänker med hållbara människor och hållbar miljö, kolla här: 
Hållbara människor i hållbar miljö
och 
Plogga, så håller vi längre

Ses snart igen
//Malin

PS. Du har väl inte missat att du kan följa bloggen på Bloglovin´?
Eller att vi kommer att skriva
mer om naturen och ut o njut här

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Det snällaste du kan göra för en författare: köp hennes bok!

Glad fri stark, författare, bok om hälsa

 

Beställ GLAD FRi STARK! Boken om hälsa du inte ska läsa, utan göra ... 

En bok som varje framgångsrik ledare vill och behöver läsa. Köp boken!

Ljudböcker! Jag gillar ljudböcker och tycker att Storytel gör rätt! Testa!