Snabbguide för att nå dina drömmar

snabbguide för att nå dina drömmar, författare, Fårö

Snabbguide för att nå dina drömmar

Snabbguide för att nå dina drömmar och inte bara fortsätta drömma om dem bjuder jag på här på bloggen idag. Har du tänkt på att drömma är den enkla biten - att nå sina drömmar är tuffare. Det kräver oftast uthållighet, tro på dig själv och ett jävlaranamma. Så vad säger du: ska vi sluta drömma om det ljuva livet och istället se till att vi lever det? Kolla in min snabbguide för att nå dina drömmar och skaffa dig ett mindset som hjälper dig på traven:

  • Svara på frågan varför - varför vill du nå dina drömmar? Var enveten och fråga samma sak igen. Varför? Och igen. Varför? Och igen ... Tills du känner att ditt därför får dina ögon att glittra och hjärtat att slå några extra slag i ren glädje. 
  • Ta reda på var du är nu - var är du i förhållande till dina drömmars mål? Genom att ta reda på ditt nuläge är det mycket enklare för dig att veta åt vilket håll du ska ta nästa steg. Utgår du från fel utgångsläge är ju risken stor att du tar ett steg åt i fel riktning ...
  • Agera och lita på det lilla stegets kraft - såklart, eller hur?! Om du inte agerar kommer du aldrig någonsin att komma närmare drömmen. Och du, du behöver inte ta de stora gigantiska kliven utan lita på att med du kommer framåt med hjälp av många små steg.  
  • Tro på dig själv och din uthållighet - våga se dig själv leva din dröm. Våga tro på att du kan ta dig dit och för jössenamn: tro på din förmåga att vara riktigt uthållig. Den tron har du massa glädje av om någon i din omgivning tvivlar på dig. Låt dem inte göra det!
  • Fira dina framgångar och gör resan mot mål mödan värd - det är ju inte första gången jag tipsar om det fina med att fira dina framgångar, men det gör inte tipset mindre värdefullt. Uppmärksamma alla steg du tar i rätt riktning och förstärk den positiva känslan av att du närmar ditt drömliv. Att fira framgångar har dessutom den finurliga effekten att resan mot din dröm blir mödan värd och du kan njuta längs vägen. Så värt!
snabbguide för att nå dina drömmar
på toppen av Kebnekajse - en dröm som också krävde sin förberedelse för att nås ...

Har du några drömmar som du vill nå? Vore himla kul att höra om det. Kanske kan vi hjälpa varandra?! I våras nådde jag en dröm: att få träffa Bruce Springsteen (läs mer om Bruce och mig här). Men det var då (även om jag fortfarande lever på den känslan och gärna skriver mer om det). Just nu drömmer jag om att skriva en roman som dessutom blir utgiven. Om jag ser till att drömmen får en chans att bli verklig? You bet! Imorgon drar jag till Fårö för en veckas skrivande tillsammans med andra som drömmer om samma sak. Och där kom faktiskt ett bonustips: omge dig med människor som stöttar dig!

Förresten: har du något komplement till min snabbguide för att nå dina drömmar vore det jätteintressant om du delade med dig av dem. Tillsammans kan vi åstadkomma mirakel tro jag, inte bara nå drömmar :-) Och du: min snabbguide för att nå dina drömmar kan du självklart använda för att nå mål också. Skaffa goda vanor. Hur smart är inte det?! 

Ses snart igen!

Tills dess: heja heja dig!
//Malin

PS. I min bok GLAD FRi STARK skriver jag mer om att nå mål och i boken Skapa ditt drömliv - hur du vänder självsabotörer till självhjälpare skriver vi om hinder som gör att du inte vågar ta dig mot dina mål och nå dina drömmar. Du hittar mina böcker här.

Kommentarer

Permalink

Vilken bra snabbguide! Jag tror jag är i mål med dom flesta punkterna. Men att omge mig med människor som stöttar mig i drömmarna är den svåraste punkten, för folk överlag verkar vara så sugna på att se svårigheterna i allt istället för möjligheterna, och det är sååå tröttsamt...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.