Snacka snällt, även med dig själv - nu i bok

snacka snällt, även med dig själv, Malin Lundskog, författare

Snacka snällt, även med dig själv

Snacka snällt, även med dig själv är titeln på mitt kapitel i boken Mer än bara ord - på tal om kommunikation. Boken är för dig som vill bli bättre på kommunikation där vi författare skriver om kommunikation ur olika perspektiv. Jag är kommunikationsvetare och har under de senaste 15 åren (kanske fler?) arbeta med hälsa på olika sätt. En av alla saker jag har kommit fram till är att hur vi snackar med oss själva är både A och O.

Hälsosam kommunikation

Genom att snacka snällt med dig själv visar du dig själv ditt eget värde. Ser du dig själv som värdefull kommer du att bete dig snällt och respektfullt mot dig själv och vad som händer med din hälsa då - det säger ju sig självt: du kommer att må bra, för du kommer att göra bra saker med och för dig själv. hur smart är inte det? Det är också därför jag tycker att ett inlägg om boken passar på den här hälsobloggen. Håller du med? 

Fem tips på hur du kan börja snacka snällt, även med dig själv

- Snacka snällt, med dig själv! Öka medvetenheten om vad du tänker och säger till dig själv. Vad behöver du säga just nu fr att stärka dig?

- Tänk, känn, gör! Häng med på vad som händer när du tänker som du gör och ... vad som händer när du tänker om. 

- Ha tålamod! Tankar som får dig att växa kräver lika mycket tålamod att träna som svällande muskler.

- Var retorisk! Det du säger till dig själv behöver inte vara sant. Däremot sannolikt ... Har du inget stärkande att säga, säg något ändå. Är du med?

- Power posa! Snacka snällt med dig själv, även med kroppen. (Sök "powerpose" här på bloggen, så hittar du mina tidigare inlägg om det)

De här fem tipsen ger jag boken också, här är en sammanfattning av dem. 

Release!

Fredagen den 21 september har jag release på boken, tillsammans med Johanna Glembo, en av de andra författarna. Är du i Göteborg och sugen på att komma? Kolla här: Releasefest för Mer än bara ord - på tal om kommunikation. Är du inte i stan, men vill läsa boken? Köp den hos mig! 180:- plus ev porto.

snacka snällt, även med dig själv, Malin Lundskog, författare

Förresten: vore kul om du kommenterade med vad du skulle behöva säga för snällt till dig själv just nu. Jag skulle behöva tala om för mig själv att jag har jobbat jättebra idag och att jag nu behöver återhämtning. 

Ses snart,
HEJA HEJA DIG sålänge!

//Malin

 

Kommentarer

Permalink

Åh, kommer att tänka på min första bok som heter "Börja tala". När jag började hålla kurser i att tala inför grupp brukade jag börja med att säga: "Var snäll mot dig själv, ta alla tillfällen du kan för att träna och du duger som du är". Det har hjälpt mig mycket.
Att vara snäll mot mig själv i dag är att ta ett samtal som behöver göras.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.