sopa banan genom motion

sopa löv som vardagsmotion

Sopa!
När sopade du banan sist? Känns gammaldags på något sätt, så himla rejält och så allsidigt för kroppen och därmed också för knoppen. 

Sopa och kratta är inte att underskatta när det gäller vardagsmotion. De inbjuder båda till att aktivera bålen och till diagonala rörelser, som är super för hjärnan och kreativiteten. När du sopar kan du växla dina rörelse från putta till dra. När du puttar borsten snett framåt jobbar bröstmuskel och framsida axel på sidan där du har din "bakre" arm och triceps på din främre arm. Det är ju ingen styrketräning det här egentligen, men kul att veta?

Växla mellan att putta och dra och mellan höger och vänster
Sopa handlar om fysisk aktivitet och lätt form av motion. Och en hel del om resultatet, för det blir så rent när man har sopat banan! Kom ihåg att ombyte förnöjer, så växla mellan att putta kvasten från höger till vänster och vänster till höger och att dra (inte dig ;-) baklänges åt båda hållen också. 

En sak till: rejäla kvast-/krattag tar vi utomhus och utomhus är alltid en bonus! Ut och njut och motionera mera. 

Tre dagar kvar på utmaningen nu - men alla dagar och möjligheter kvar att röra på oss. 

Heja heja dig!
Ses snart

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.