Splittraren - en charmig självsabotör

splittraren, självsabotör, se skogen för alla träd, blogg, hälsa, Malin Lundskog, Hälsa mera

Splittraren - en charmig självsabotör

Splittraren är en alldeles för charmig självsabotör för att jag ska kunna låta den vara. Jag gillar att jag tycker att så många olika saker är roliga Och viktiga! Det kittlar i min frihetsnerv av att vilja vara med på allt och jag njuter verkligen av att ha mycket på gång. Ändå vet jag att splittraren är en självsabotör som hindrar mig från att fullfölja mina planer. Den hindrar mig också från att göra det där obekväma som krävs för att utvecklas och från att fokusera på det viktigaste.

Splittraren är en självsabotör som gör mig hög på alla nya idéer som poppar upp och som dessutom ger mig cred från andra. De fascineras över min kreativitet, över min förmåga att hålla alla bollar i luften och över att jag har sådan energi. Vad kan egentligen vara dåligt med allt det där? Tja ...

... som just snodde tjugofem minuter av mig

Alldeles nyss slutade jag till exempel skriva det här inlägget och gick in i mina anteckningar för att skicka iväg en idé jag kom på igår, till en samarbetspartner. Det sägs ta 20 minuter att fokusera tillbaka på rät sak igen efter avbrott. Jag har alltså tappat bra mycket mer än de fem-sex minuter det tog mig att skicka iväg det där meddelandet. Onödigt va?!

Och den där känslan av att vara hög på sina egna idéer är ju visserligen jättehärlig och det är viktigt för en entreprenör att skapa och förverkliga idéer, men i längden: snacka om att skapa stress för sig själv! Och få svårt att koppla av. I avkoppling är nämligen splittraren där igen med någon fenomenal idé som är spännande att förverkliga. Och där försvann den stunden för återhämtning och uppbyggande liksom. Och den charmiga popcornhjärnan är fullt påslagen ...

Därför ska du du göra splittraren till din vän

Splittraren gör så att jag inte fullföljer mina idéer. Istället för att göra de skrämmande och läskiga momenten som ofta krävs för att gå från tanke till handling till succé lockar den med fullt charmpåslag in mig i ett nytt nät av idéer. Och som jag förförs! Wow! Den här nya idén - det är nog den som ska förändra mitt liv! Och så kör jag på den och slipper, ännu en gång, ta tag i det jobbiga. Ju närmare det jobbiga i att fullfölja en idé jag kommer, desto mer charm från splittraren som lockar med att gräset visst är grönare på andra sidan.  

Det är inte bara mig som entreprenör Splittraren hindrar. Många som vill skaffa sig goda vanor har också träffat på den här självsabotören som lockar med nya dieter, andra träningstips, fenomenala quickfixar och mirakelmetoder.

Splittraren, en finfin självhjälpare trots allt!

Som andra självsabotörer har även den här en hjälpande sida. Det är när du kommer på att du är drabbad av sabotörssidan som du kan vända det hela till något riktigt positivt. För visst: det är positivt att få nya idéer och att våga hoppa på nya äventyr. Det handlar inte om att stänga av det kreativa och nyfikna utan om att strukturera det. Om att sortera in nya idéer på ett ställe där du lätt kan plocka fram dem när det är dags. Om att avsätta tid för reflektion och planering och vara tuff mot sig själv med det. Utan reflektion och planering vågar jag lova att du som har en stark splittrare i dig inte kommer så långt. Du kommer att charmas av en ny idé på vägen. Och en ny. Och en ny ... Jag har också en känsla av att det är min splittrare som har gjort min dagliga intention så viktig. Mer om den dagliga intention här: Dagens intention - tips!

Mer om självsabotörer hittar du bland annat här: Vilken är din favoritursäkt för att slippa skaffa goda vanor? och om du söker på ordet självsabotörer här på bloggen. 

Känner du igen dig? Eller känner du någon omkring dig som kanske skulle kunna känna igen sig? Tipsa gärna om dels inlägget och dels om boken Skapa ditt drömliv - om hur du vänder självsabotörer till självhjälpare (scrolla ner en bok). 

splittraren, självsabotör, självhjälpare, blogg, Malin Lundskog, författare
boken skapa ditt drömliv, med 15 kvinnliga entreprenörer som har vågat se ska självsabotörer

 

Superkul om du delar med dig av om du känner igen dig! Eller om du inte känner igen dig ... DU kanske har något annan ursäkt som tips att blogga om?

Ses snart igen såklart!

tills dess: heja heja dig!
//Malin

(att inte se skogen för alla träd, eller himlen för att det kommer nya moln i vägen ...)

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.