Spreta med tårna - veckans powerpose

spreta med tårna, fotträning, strikeapose, Malin Lundskog, blogg

Spreta med tårna - veckans powerpose

Spreta med tårna blir den här veckans powerpose som gör vad den kan för att vi ska glida in i nästa vecka som de glada, fria starka typer vi är. Att spreta med tårna är både befriande för dig som går i skor mycket och oss som kanske visserligen går barfota, men på väldigt lättmanövrerat underlag som hårda golv och altaner. Att spreta med tårna är styrketräning för fötterna och den har särskilt vi löpare glädje av. Men du, kolla här:

spreta med tårna, fotträning, strikeapose
krama ihop tårna

Att krama ihop tårna är också en superpose för dina fötter. Och att låta stortån leka för sig själv. Lyfta den och (fastnade visst inte på bild) låta den ta ett steg åt sidan. Väldigt effektivt för att motverka hallux valgus. 

spreta med tårna, fotträning, veckans powerpose
låta stortån lämna sina tåkompisar

Det här är typsikt bra träning för dig som har dåligt samvete för att du inte har tränat, för dig som tror att du inte orkar träna och för dig som använder dina fötter mycket (går, springer, lever ...)

Spreta med tårna för att låta dina fötter få ta sitt ansvar som fötter och inte bara vara instängda och overksamma i ett par skor. Det finns 20 muskler i en fot. Hur ofta tränar du dem? Jag säger inte att jag gör det jätteofta, det är en av anledningarna till att jag skriver det här inlägget: för att påminna mig själv! En annan anledning är att vi ju kör powerpose på bloggen varje söndag. Att spreta med tårna är faktiskt mer power än en kan tro. Känn efter! Spreta. Håll 10-20 sekunder. Upprepa 2-3 gånger. Gör samma sak med de två andra övningarna (se bilderna). Och vips! Befriande, stärkande och väldigt skönt. 

Aj! Får du kram när du kramar ihop tårna? Inget ovanligt eller konstigt. Bara muskler som är ovana vid att jobba. Släpp pressen och testa igen. Snart fixar du det galant. Jag hejar på dig, det vet du ju. 

Vill du veta vilka andra powerposer vi har kört? Sök på just powerpose eller strikeapose här på bloggen, så hittar du! Vill du vara säker på att hänga med på nästa veckas pose? Följ bloggen på Bloglovin´ så får du alla uppdateringar. 

Ses snart igen,
tills dess:

HEJA HEJA DIG!

//Malin

Kommentarer

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.