springer in glädje och lugn

Malin Lundskog springer sig lugn och glad

Det måste vara någon mening med att vi mår bättre mentalt av att springa. Av att röra på oss överhuvudtaget. Som idag, snacka om att jag var frustrerad när jag snörade på mig löpardojjorna och drog iväg.

Redan under de första stegen kände jag hur det släppte, det där ältandet som pågick i mitt huvud. När jag rundade häcken två hus bort upplevde jag hur tankarna lämnade irritationstadiet och istället hamnade i hurskavilösadet-stadiet. Och så kom regnet och rensade bort det mesta och lät mig landa i här och nu.

Löparmagi
Sådant händer när du springer. Eller rör dig på framåt på något annat sätt. Så magiska är vi att vi kan lämna irritation och frustration med hjälp av några enkla steg: ena foten framför den andra, sedan den andra framför den ena. Steg för steg och det krävs inte så många av dem för att springa in lugn och glädje i både kropp, knopp och själv. 

Som du vet tycker jag inte alls att vi ska strunta i våra mörka sidor (läs mer här), men det löser ingenting att fastna i ältande och mörker. Därför är det fenomenalt bra att inte bara veta hur bra löpning, eller annan rörelse i riktning framåt, lättar på trycket och låter dig landa här och nu, låter dig hämta kraft, glädje och låter dig komma tillbaka till ett lugn och en go känsla i både kroppen, knoppen och själen. Det fenomenala du vet om löpning ger inte effekt förrän du faktiskt agerar och springer. Och du: som du kunde läsa här ovan - ett par steg bara, så är processen i gång.

Pricken över i:et idag
Som pricken över i:et på löprundan idag, som inte hade blivit till om jag inte var frustrerad, fick jag mig ett nakenbad! Tack vare regnet, det där varma somriga regnet med syrerika droppar som började samtidigt som jag började springa var jag helt ensam när jag kom till badplatsen. Havet är varmare i regn, visste du det? Det känns i alla fall så... Jag hade badat oavsett väder, värme och antalet människor ute, men jag hade inte badat naken som jag gjorde nu. Nakenbad är något av det bästa jag vet! Det är så mycket sommar och frihet i ett nakenbad. 

Så: tack regnet. Tack frustrationen. Det blev väldigt bra det här!

Dagens tips från coachen
Använd löpning som ett sätt att behålla och eller återta glädjen inom dig. Spring dig lugn. Spring dig glad. Och ta ett nakendopp när du ändå håller på, som pricken över i:et!

(Det spelar ingen större roll vad jag var frustrerad över, men om jag säger så här: livet med halvvuxna barn är inte enkelt. Inte alltid i alla fall. Inte idag. Att känna sig maktlös i en diskussion är frustrerande. Okej, diskussion var kanske en överdrift, det var en envägsskrikande från min sida. För döva öron. (Ja man kan ju alltid hoppas... säger jag lite förståndig så här i efterhand). Tro mig alla ni småbarnsföräldrar, små trotsiga barn är kanske inte små bekymmer, men i jämförelse med halvvuxna barn som inte är överens med en gammal morsa om var gränsen går när det gäller basala saker som städning, så... njut! Och ja, jag älskar den här killen som omedvetet fick ut mig på lopp och dopp.)

PS. Vill du ha fler anledningar till att springa? Häng med på GladFriStark - min webbkurs. Den handlar inte om löpning, men den handlar om dig och om springa är vad du vill, så kommer den att handla om löpning. Mer om GladFriStark på webben här. Vill du hellre haka på kursen live är du välkommen till Masegården i augusti, läs om GladFriStark på Masegården här 

PPS. Känner du glädjen och lugnet när du springer? Dela gärna i kommentar här nedan! 

Ses snart!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.