Tänk om ... din hälsa!

tänk om med Malin Lundskog

Har du någon gång drömt om att leva mer hälsosamt? Att vara en sådan där som tränar, äter bra och är glad, fri och stark? Och sagt tänk om ...

Tänk om ...
Tänk om du skulle byta betoning på tänk om? Tänk om du skulle säga Tänk om ... istället för det vaga, drömmande tänk om ... (som ofta följs av jag ändå hade, bodde, vore) Är du med? Betonar du tänk:et i tänk om blir det mer action över det: Tänk om jag skulle träna? Tänk om jag skulle göra sådant som gör mig glad? Tänk om jag skulle testa att äta vegetariskt?

Exemplen ovan kanske inte alls stämmer överens med vad du drömmer om, men känn skillnaden. Vi brukar ju prata om att det handlar om inställning. Tänk om det bara handlar om betoning? 

Riktigt så enkelt är det kanske inte, men det kanske inte är svårare heller? Det finns ett samband mellan hur du pratar med dig själv och hur du agerar. Allt hänger ihop, det gäller inte bara din hälsa utan hela livet. Det du säger sätter sina spår i det du känner som sätter sina spår i hur du handlar som leder till vad du får resultat och är du inte nöjd med de resultat du har just nu, så ...   

Tänk om du skulle tänka om och betona tänk:et och inte om:et?

lugnt vatten
Det här tittar jag gärna på när jag tänker om. Och reflekterar. 

Glad Fri Stark och din hälsa
Att vara glad, fri och stark - det är hälsosamt som sjutton. Det handlar om sänkta axlar, balans i livet, vänner och vila och energi över. Att ha en glad kropp, knopp och själ, att vara fri i kroppen, knoppen och själen och att vara stark i både kropp, knopp och själv.  De tre orden sammanfattar hälsan så fint tycker jag och har därför utvecklat konceptet Glad Fri Stark och i det finns det mängder med möjligheter att tänka om. Att reflektera och att agera, för till syvende och sist är det din handling som gäller men du underlättar ett hälsosamt beteende genom att tänka om. 

Tänk om du skulle skaffa dig sänkta axlar och mer energi? Då kan du gå webbkurser som heter Glad Fri Stark, en som tjuvstartar den 18 oktober, där jag är med och vägleder och en som du sköter själv med material från mig. Jag har en facebookgrupp som heter Glad Fri Stark - dit är alla som vill få eller ge en hälsopepp välkomna. Och - hör du trumvirveln? - den andre december släpps boken Glad Fri Stark. Save the Date och kom på release (återkommer med info om den så klart)

Glad Fri Stark - webbkursen där Malin vägleder (tjuvstart 18 oktober-2017)

Glad Fri Stark - webbkursen där du vägleder dig själv (startar när du vill!)

Facebook-gruppen Glad Fri Stark

Boken Glad Fri Stark

Vad du än tänker så tänker jag: heja dig!

Ses snart igen,
Malin

ps. Följ bloggen på Bloglovin´  så får du alla uppdateringar som ett brev på posten. Fast snabbare ... 

Kommentarer

Permalink

Vad kul titel på dina kurser Glad, fri, stark - det är säkert lockande för många.
Och detta med betoningen... att tänka att något är möjligt... mycket är ju möjligt med den inställningen.
Lite roligt att mitt blogginlägg handlar om vilka ursäkter vi använder för att inte göra det. Kanske kan inspirera dig med? http://lustochliv.blogspot.se/2017/10/vad-hindrar-dig-fran-att-leva-dit…

Permalink

Ja, det ligger faktiskt en del research bakom namnen ;-) Har intervjuat kvinnor om deras största frustration när det gäller hälsan och då kom just glädje, frihet och styrka fram.

Ska kolla din länk såklart! (I min kommande bok (plus en till i början av nästa år) tar jag upp en hel del om ursäkter och hinder)

Permalink

Det betyder helt klart olika beroende på vilket ord man lägger betoningen på. Jag tänker ofta saker jag ska göra och vissa gånger sker det något och andra händer ingenting. För mig handlar det mycket om vilket humör jag är på just då.

Hur vi pratar med oss själva påverkar även humöret. Jättespännande tycker jag!

Ibland är det ju också väldigt okej att inget händer. Kanske inte meningen?

Heja dig Dorro!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.