Ta glädjen på allvar

ta glädjen på allvar, Malin Lundskog, hälsa, blogg, utonjut, mindset

Ta glädjen på allvar

Ta glädjen på allvar, den är nämligen ingen slump som råkar komma till vissa. Lyckan är inte heller något som bara vissa har rätt till. Alla har samma rätt att vara lyckliga! Må bra! Vara tillfreds! Du kanske har hört någon säga att lyckan drabbar den väl förberedda? Det är precis så det är: lyckan kommer till den som ger den uppmärksamhet. Som tränar på att vara tillfreds. Och som gör sådant som gör en lycklig.

ta glädjen på allvar
som sagt: glädjen/lyckan kommer till den som är väl förberedd ... (bild anti-deprime.com)

 

Så här skaffar du dig mer glädje i livet:

  • gör mer! 

De som är mest tillfreds (att vara tillfreds är synonymt med långsiktigt hållbar glädje) är de som har lite, eller ingen tid över. På en kontrollerad nivå. De är inte stressade eller känner sig jagade, men använder sig däremot ofta av sina intressen. Det skapar ett flow i både privat- och yrkeslivet. Den här punkten stämmer väldigt väl in på mig och de företagare jag umgås med som jobbar med sin passion. Mycket glädje i våra liv! 

  • umgås med dem du gillar

Du har säkert läst om människor som på sin dödsbädd pratar om vad de ångrar mest. Tiden tillsammans med nära och kära är en av de mest framträdande sakerna människor ångrar. Har du läst min bok GLAD FRi STARK? I den använder jag till och med att umgås som en av fem formler för hälsosam framgång. Du hittar boken här om du vill läsa den. 

  • gilla det du gör

Ärligt talat: skaffa ett jobb du gillar! Eller se till att gilla det du gör. Om du inte redan gör det alltså ... Att spendera tusentalstimmar varje år med något du inte trivs med är rena rama galenskapen. Och ja, det leder ofta till ohälsa men tamejtusan aldrig till glädje. Självklart är ett hett tips att göra mer av det du gillar även på fritiden. Som att ta ett salt nakenbad i septembervindens vågor (bilden högst upp). 

  • planera din glädjefyllda tid

Tänk ändå, att så många av oss pratar om hur gärna vi vill vara lyckliga och sedan inte gör ett skit åt det? Som att säga att en vill ha grym kondis och inte träna. A, du fattar ju ... Glädjen behöver uppmärksammas. Få utrymme i din kalender. Schemalägg tid för sådant som gör dig glad! 

  • lev ditt liv med mening

Meningen med livet, ett liv med mening. Nej, det är inte bara en floskel. Ett meningsfullt liv, där du får vara den du är och hjälpa andra gör di lycklig. Vad som är meningsfullt är ju olika för oss alla. Jag har till exempel kommit på att meningen med mitt liv är att göra skillnad. Och jag har valt att göra skillnad genom att hjälpa mina kunder till goda vanor och kollegor i hälsobranschen till ett liv med ökad frihet och större möjlighet att också de göra skillnad. 

  • ge din tid

Det är saligt att ge, brukade min mormor säga. Återigen hade hon rätt, den kloka tanten! Vi blir lyckligare av att ge än att få. Visste du till exempel att det kan göra dig tillfreds i flera dagar av att hjälpa någon idag att nå sitt mål eller må gott. Underbart hälsosamt! Att ge en annan människa av sig själv, sina erfarenheter, sin egen glädje ett par timmar varje vecka har visat sig ha positiv effekt för den egna glädjen. Den här punkten är ju en superkombo tillsammans med umgås-punkten ovan, eller hur?

 

Vill förresten tillägga att det här funkar för allt! Tränar du på att vara sur, bitter och snål, blir du galet bra på det också, men du kommer inte alls att må lika bra av det. Så: ta glädjen på allvar - det mår du bra av!

Här hittar du länkar till mitt webbprogram där jag hjälper dig att må riktigt bra: Tjejgänget 2.0

Och här länk för dig som driver hälsoföretag och också vill hjälpa fler: Extended Freedom Academy för hälsoentreprenörer

Ses snart igen!
Tills dess: ta glädjen på allvar. Heja heja! 

Och all lycka :-) 

//Malin

 

Kommentarer

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.