Ta trappan - även om det är en omväg...

trappor, Botaniska trädgården i Göteborg

I dagens septemberutmaning väljer vi att gå i varenda trappa vi ser! Ja, välj trappan även om den blir en omväg, det blir din genväg till mer energi och nya goda vanor. 

Trappor är bra till mycket, genom att ta oss både uppåt, nedåt och alltid framåt. Genom att låta sätesmuskler, lårmuskler och vadmuskler göra det de är till för, genom att låta höftböjarmusklerna få sin utmaning och bålstabiliteten sin. Genom att höja pulsen på oss, nästan oavsett fart uppför och låta energin vi har i oss omsättas till kraft och energi som vi kan sprida omkring oss. 

Vänj dig vid att ta trappan, inte bara när den står i din väg utan annars också. Kanske till och med kan utmana någon i antal trappsteg under en dag? Eller göra det till en lek att leta upp trappor? Din utmaning, du bestämmer  - jag tipsar om hälsosam vardagsmotion som ger energi och hållbarhet och som går att utföra lite och ofta. 

Lite ofta
Nyckeln till framgång oavsett vad det gäller är just det: lite och ofta. Små steg som du kan ta varje dag vinner över få jättekliv. Särkilt när du är ute efter att skaffa dig nya (goda?) vanor. En god vana är vardagsmotion och i den vanan är trappor definitivt en god ingrediens. Under september använder vi #liteofta på Instagram för att få och ge varandra extra pepp. Häng med på det du också. Och häng med här på bloggen såklart! Det blir lättare om du gör det via Bloglovin´

trappor Sandsjöbacka

Vilka trappor går du i idag? Dela och kommentera gärna här nedan!

Ses snart igen!
//Malin

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.